Κυριακή , 3 Ιουλίου 2022
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Καταγγελία του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας για τη μη καταβολή του 14ου μισθού

Το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει καταγγελίες από εργαζόμενους στο χώρου της εστίασης και ειδικότερα στο χώρο του καφέ-delivery , με τη στάση της εργοδοσίας να μην καταβάλει το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους.

Μάλιστα έχουν φτάσει στο σημείο να ζητούν από τους εργαζόμενους να καταβάλουν οι ίδιοι το δώρο Χριστουγέννων στην τράπεζα για να είναι νόμιμοι!

Το δώρο Χριστουγέννων, ο 14ο μισθός είναι από τον ιδρώτα των εργαζομένων δεν είναι αγαθοεργία ούτε ελεημοσύνη των αφεντικών . Είναι κατάκτηση των εργαζόμενων την οποία τα αφεντικά έχουν πάρει αέρα από την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και νομίζουν ότι μπορούν να τα σαρώσουν όλα. Δεν θα τους περάσει!!!

Ο 14ος μισθός – δώρο Χριστουγέννων είναι κατάκτηση των εργαζομένων. Προέρχεται από τη δουλειά των εργαζομένων και αποτελεί ένα σημαντικό έσοδο για να καλύψουν τις “τρύπες” από τα χρέη ,την ακρίβεια και τους ατέλειωτους φόρους που τους επιβάλλουν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα. Είναι μια “ανάσα” για να κάνουν πιο αξιοπρεπείς και ανθρώπινες γιορτές.

Οι εργαζόμενοι μπορούν να βάλουν φρένο στην ασυδοσία της εργοδοσίας . Κανένας εργαζόμενος να μην επιστρέψει τον 14ο μισθό του στον εργοδότη. Πρόσφατα οι εργαζόμενοι της e-food και της cosco, καταφέρανε μέσα από τον αγώνα τους ενωμένοι και με πίστη στις δυνάμεις τους και στον συλλογικό αγώνα, να ανατρέψουν τα σχέδια της εργοδοσίας που είχαν πάρει φόρα με τη στήριξη της κυβέρνησης.

Κανένας μόνος του απέναντι στους εκβιασμούς της εργοδοσίας! Απευθυνόμαστε αμέσως στο σωματείο μας!».

ΤΗΛ 6989354391 , 6971663962

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΣΧΕΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Νέο έργο ύδρευσης στην Αλόννησο

Υπογράφεται Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Αλοννήσου για έργο ύδρευσης που …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *