Τρίτη , 30 Μαΐου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Καταρρέει το κτίριο που φιλοξενεί το Λαογραφικό Μουσείο Μεσολογγίου καθώς έχει υποστεί αρκετές ζημιές από την φθορά του χρόνου.

Επειδή πλέον πέφτουν κεραμίδια από την στέγη στον δρόμο και το πεζοδρόμιο έχουν τοποθετηθεί κορδέλες που ουσιαστικά προειδοποιούν τους πεζούς να μην περνούν κάτω από το μουσείο αλλά και τους οδηγούς να μην σταθμεύουν εκεί τα οχήματά τους. Βέβαια αυτό δεν ισχύει στην πράξη αφού και αυτοκίνητα σταθμεύουν και πεζοί διέρχονται. Είναι πραγματικά επικίνδυνο το κτίριο για το οποίο το Διοικητικό Συμβούλιο του Λαογραφικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσολογγίου είχε προειδοποιήσει εδώ και πολύ καιρό ότι παρουσιάζει προβλήματα και μάλιστα από τα νερά της βροχής που έμπαιναν στο εσωτερικό είχαν υποστεί ζημιά πολλά από τα εκθέματα.

Το Λαογραφικό Μουσείο φιλοξενεί αντικείμενα από την ζωή και την καθημερινότητα του παλιού Μεσολογγίου τα οποία είναι προσφορά διαφόρων οικογενειών που τα είχαν στην κατοχή τους από τους προγόνους τους. Πρόκειται για αντικείμενα του 19ου αιώνα που έχουν τεράστια συναισθηματική αξία και μαρτυρούν τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής των παλιών Μεσολογγιτών.

Το κτίριο βρίσκεται στην οδό Σπύρου Μουστακλή και όπως ανέφερε η ΑΙΧΜΗ σε ρεπορτάζ της…

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Μία μεγάλη εικαστική παρέμβαση, στο Δημοτικό Σχολείο Βέλου Κορινθίας, αφιερωμένο στην αδικοχαμένη Γαρυφαλλιά Ψαρράκου

Μία μεγάλη εικαστική παρέμβαση, στο Δημοτικό Σχολείο Βέλου Κορινθίας, υλοποίησε η ομάδα “Life In Colour”. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *