Σάββατο , 3 Ιουνίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Κατασκευή επενδεδυμένου αναχώματος στην κεντρική κοίτη του Χειμάρρου Παμίσου από τη θέση Γέφυρα Μπαλάνου

Από την Διεύθυνση Δασών Καρδίτσας εγκρίθηκε μελέτη που φέρει τον διακριτικό τίτλο «Κατασκευή επενδεδυμένου αναχώματος στην κεντρική κοίτη του Χειμάρρου Παμίσου από τη θέση Γέφυρα Μπαλάνου έως τη θέση Γέφυρα Αργύρη».

Η συγκεκριμένη μελέτη αφορά στην αποκατάσταση υποδομών και την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, από την γέφυρα «Μπαλάνου έως την γέφυρα «Αργύρη».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μιλώντας στο KarditsaLive.Net ο Δασολόγος του Δασαρχείου Μουζακίου κ. Απ. Γκόζκος, ο οποίος και συνέταξε την μελέτη, στόχος είναι το έργο, προϋπολογισμού 1.470.000 ευρώ, να ενταχθεί στο ειδικό πρόγραμμα φυσικών καταστροφών του υπουργείου Περιβάλλοντος. Υπάρχει, τόνισε, προέγκριση ποσού και μέχρι 31 Μαρτίου θα υποβάλλουμε το τεχνικό δελτίο και την μελέτη που εγκρίθηκε, για να γίνει ένταξη και να υπάρξει χρηματοδότηση.

Μέχρι την γέφυρα «Μπαλάνου» συνέχισε τα έργα γίνονται από την ΤΕΡΝΑ και το κομμάτι από το εκεί έως την γέφυρα «Αργύρη» θα την αναλάβει το Δασαρχείο. Ουσιαστικά θα γίνει τοποθέτηση ζαρζανέτ για να υπάρξει προστασία από πλημμυρικά φαινόμενα.

Καταλήγοντας ο κ. Γκόζκος σημείωσε πως το Δασαρχείο από το 1950 και μετά δημιούργησε υποδομές στην περιοχή, αλλά την περίοδο του ΙΑΝΟΥ καταστράφηκαν και πρέπει να υπάρξει αποκατάσταση.

Π.Κ.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Στην Εύβοια ο Αλέξης Τσίπρας

  Περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα στην Εύβοια   Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *