Τετάρτη , 1 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Κατεβαίνουν σήμερα από τη Λάρυμνα στην Αθήνα, για παραστάσεις διαμαρτυρίας στα υπουργεία Εμπορικής Ναυτιλίας, Εργασίας και Οικονομικών

Κατεβαίνουν σήμερα από τη Λάρυμνα στην Αθήνα, όπου θα πραγματοποιήσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας στα υπουργεία Εμπορικής Ναυτιλίας, Εργασίας και Οικονομικών. ● Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και τον Ιανουάριο.
Μπορεί οι δεσμευτικές προσφορές στους διαγωνισμούς της ληστρικής εκποίησης της ΛΑΡΚΟ να έχουν ανοίξει εδώ και 2 μήνες, αλλά η διαδικασία έχει κολλήσει.

Οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται εδώ και 32 μήνες να κρατήσουν τη δουλειά και τα σπίτια τους απολύθηκαν και σύντομα θα αναγκαστούν να εγγραφούν στο ταμείο ανεργίας, ενώ η κυβέρνηση, που έχει μοιράσει υποσχέσεις, μπροστά στον καβγά των υποψήφιων επενδυτών συνεχίζει να τηρεί σιωπή και δεν προσδιορίζει τι ενέργειες θα γίνουν έτσι ώστε η ΛΑΡΚΟ να ξαναμπεί σε λειτουργία, σε μια περίοδο που οι τιμές του νικελίου είναι σταθεροποιημένες κοντά στις 30.000 ευρώ ανά τόνο.

Σε αυτές τις συνθήκες οι κινητοποιήσεις που ξεκινούν από σήμερα Τετάρτη, με κάθοδο από τη Λάρυμνα στην Αθήνα, είναι μονόδρομος. Η αρχή θα γίνει στις 10.00 π.μ. με παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Η διαμαρτυρία συνεχίζεται στις 11.30 π.μ. στο υπουργείο Εργασίας, ενώ στις 13.00 οι εργαζόμενοι θα διαδηλώσουν έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων εντός του Ιανουαρίου έχει ως εξής:

● Την Τρίτη 10/1 στις 11.00 π.μ. στον κινηματογράφο «Ιλιον» του οικισμού ΛΑΡΚΟ θα γίνει γενική συνέλευση.

● Την Κυριακή 15/1 στις 10.00 π.μ. στον κινηματογράφο «Ιλιον» του οικισμού θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη σωματείων, Ε.Κ., Ομοσπονδιών, μαζικών φορέων, κομμάτων και δήμων.

● Την Παρασκευή 20/1 στις 10.00 π.μ. με τετράωρη στάση θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στη διασταύρωση του Μαρτίνου.

● Το Σάββατο 28/1 στις 10.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία, συλλαλητήριο στο Σύνταγμα και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στην αγκαλιά του Μαινάλου, στην Αρκαδία, κυλάει σιωπηλά ο Λούσιος

Στην υπέροχη αγκαλιά του Μαινάλου, στην Αρκαδία, κυλάει σιωπηλά ο Λούσιος, ένα από τα πιο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *