Τρίτη , 6 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Κάτοικος της Νάξου τρόμαξε όταν άνοιξε την εξώπορτα του σπιτιού του και αντίκρισε στην αυλή του κουλουριασμένο ένα μεγάλο φίδι που έμοιαζε με οχιά.

Μετά το αρχικό σοκ σύμφωνα με την ιστοσελίδα cyclades24.gr,, ειδοποίησε τον Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου. Μέλη της οργάνωσης επισκέφθηκαν την εν λόγω κατοικία κι ακολουθώντας τα πρωτόκολλα προσέφεραν προστασία και μετέφεραν σε ασφαλές σημείο τον ένοικο του σπιτιού και στη συνέχεια απομάκρυναν το ερπετό, το οποίο ακολούθως απελευθέρωσαν στο φυσικό του περιβάλλον, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα εργαλεία προκειμένου να μην τραυματίσουν το ζώο.

Ενημερώνοντας μέσω του λογαριασμού του στο facebook για το περιστατικό, ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, ανέφερε:

«Κλήση για φίδι σε αυλή σπιτιού λάβαμε χθες το απόγευμα από κάτοικο του νησιού. Σπεύσαμε στην εν λόγω οικία και με τα κατάλληλα εργαλεία, συλλάβαμε το φίδι που ήταν κουλουριασμένο στην αυλή. Πρόκειται για ένα νερόφιδο (Natrix natrix) που παρά την ατυχία του να μοιάζει με οχιά, είναι εντελώς άκακο και ντροπαλό, το οποίο τρέφεται με έντομα, αμφίβια και σκορπιούς. Το φίδι απελευθερώθηκε σε κατάλληλο για το είδος μέρος μακριά από οικίες. Υπάρχει μια λανθασμένη προκατάληψη προς τα φίδια, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ακίνδυνα και ιδιαίτερα ωφέλιμα για τον άνθρωπο και το φυσικό περιβάλλον.

Θα θέλαμε όλοι να ακολουθήσουν το συγκεκριμένο παράδειγμα και όχι να αντιδρούν με τον “παραδοσιακό” τρόπο. Ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου είναι πάντα σε ετοιμότητα για οποιαδήποτε περίπτωση άγριου ζώου».

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

H καινοτομία φέρνει τη νέα εποχή στην ελληνική αγροδιατροφή, την επιτραπέζια ελιά ως σνακ

Στην κορυφή των χωρών με την ταχύτερη εξαγωγική ανάπτυξη στην επιτραπέζια ελιά βρέθηκε το 2020 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *