Παρασκευή , 27 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Κινητοποίηση σήμερα 1/12 στην πύλη του νοσοκομείου Καρδίτσας για τα προβλήματα στο χώρο της υγείας.

Από σωματεία και συλλόγους της Καρδίτσας εκδόθηκαν ανακοινώσεις – καλέσματα συμμετοχής στην κινητοποίηση της 1ης Δεκεμβρίου στην πύλη του νοσοκομείου Καρδίτσας για τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της υγείας.

Αναλυτικά:

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Όχι στο νομοσχέδιο που υποβαθμίζει και εξαφανίζει τη Δημόσια Υγεία – Η υγεία είναι δημόσιο αγαθό και όχι εμπόρευμα

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια της κρίσης, της απάνθρωπης σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής που μας έχουν επιβάλλει οι δανειστές μας και με ευλάβεια εφαρμόζουν οι Ελληνικές κυβερνήσεις, πλήττονται και υποβαθμίζονται κοινωνικά αγαθά και το σημαντικότερο όλων, η Υγεία.

Αυτή τη στιγμή το Εθνικό Σύστημα Υγείας ( Ε.Σ.Υ.) μετά την πανδημία έχει φτάσει στα όρια της κατάρρευσης και αν ακόμα δεν έχει καταρρεύσει οφείλεται στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό που καθημερινά δίνουν τιτάνιο αγώνα για να το κρατήσουν όρθιο. Η Κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία κέντρα υγείας, ΠΕΔΥ. Όλα λειτουργούν σε οριακό σημείο λόγω της έλλειψης ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού και τεχνολογικού εξοπλισμού υποβαθμίζοντας σημαντικά έτσι τις παροχές υγείας προς τους πολίτες αυτής της χώρας.

Πρέπει να κατανοήσουν όλοι και κυρίως οι κυβερνώντες ότι η Υγεία αφορά ανθρώπους και όχι αριθμούς. Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η συρρίκνωση και η υποβάθμιση των παροχών πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης της Υγείας προς τους πολίτες και να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στο νοσοκομείο της Καρδίτσας, στα κέντρα υγείας του νομού μας και στο ΠΕΔΥ καθώς και στον ιατροφαρμακευτικό και τεχνολογικό εξοπλισμό για να προσφέρουν σωστά και αποτελεσματικά τις κατάλληλες βοήθειες σε αυτούς που την έχουν ανάγκη.

Απαιτούμε εδώ και τώρα την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για την Υγεία, που αντί να ενισχύει το Δημόσιο χαρακτήρα του , το υπονομεύει και το οδηγεί στην άλωσή του για την ιδιωτικοποίησή του. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε και θα αγωνιστούμε να το ανατρέψουμε.

Σαν Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας στηρίζουμε την Απεργιακή Κινητοποίηση των εργαζομένων στην Υγεία και καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες της Καρδίτσας να δώσουν ένα αγωνιστικό παρών την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη και ώρα 12:30 το μεσημέρι στην πύλη του Νοσοκομείου.

Αγωνιζόμαστε όλοι για ένα Ισχυρό , Δωρεάν, Δημόσιο Σύστημα Υγείας προσβάσιμο σε όλους.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΡΑΝΑΣ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΩΡΑ ΓΟΥΛΑ

ΑΔΕΔΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Στάση εργασίας 1 του Δεκέμβρη του 2022 ώρα 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου με αφορμή το νομοσχέδιο για την Υγεία

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις αποφάσεις των Ομοσπονδιών της Υγείας (ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ) αλλά και την απόφαση της σύσκεψης των σωματείων και φορέων του νομού Καρδίτσας που πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, σχετικά με το νομοσχέδιο για τη Β/βάθμια περίθαλψη που κατατέθηκε από την Κυβέρνηση και ψηφίζεται την επόμενη εβδομάδα από τη Βουλή, καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία και τους εργαζόμενους στο νομό Καρδίτσας να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει ώρα 12:30 το μεσημέρι μπροστά στη πύλη του Νοσοκομείου Καρδίτσας με αίτημα την απόσυρση του Νομοσχεδίου και τη μη ψήφισή του.

Το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, έρχεται ουσιαστικά να κλείσει την πόρτα του νοσοκομείου σε μία μεγάλη μάζα του λαού και να θεσμοθετήσει και επίσημα την υγεία που θα είναι προσβάσιμη ανάλογα με την τσέπη του κάθε ασθενή. Οι αλλαγές που προτείνονται είναι φυσική συνέχεια αυτών που έχουν προωθήσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις: απογευματινά ιατρεία, απογευματινά χειρουργεία, διεύρυνση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων που τείνουν να γίνουν κυρίαρχες, με αποτέλεσμα τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση και συρρίκνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, τη μετατροπή της υγείας σε ένα όλο και πιο δυσπρόσιτο και ακριβό εμπόρευμα, σε προνόμιο για λίγους, ταυτόχρονα με τη γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα υγείας και των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

Διεκδικούμε την κατάργηση των πληρωμών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό και την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, τις μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών, τις αυξήσεις στους μισθούς, για ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας.

Για την Ε.Γ. του Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Καρδίτσας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ταξιάρχης Απόστολος

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αλεξόπουλος Γεώργιος

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας σας καλεί την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022 στις 12:30 σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στην Πύλη του Νοσοκομείου μας για την :

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!!!!!!!

Το Υπουργείο Υγείας κατέθεσε στην Βουλή Νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί περεταίρω το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Θεμελιώδης αρχή σύστασης του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι η πλήρη και αποκλειστική απασχόληση του προσωπικού. Το Νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα σε γιατρούς του ΕΣΥ να εργάζονται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας και ιδιώτες γιατρούς να εργάζονται με μερική απασχόληση στα Νοσοκομεία. Οι ρυθμίσεις αυτές θα αυξήσουν περαιτέρω την ιδιωτική δαπάνη υγείας και την προκλητή ζήτηση υπηρεσιών.

Οι εν λόγω ρυθμίσεις είναι συνέχεια της θεσμοθέτησης των Απογευματινών χειρουργείων στα Νοσοκομεία επί πληρωμή των ασθενών. Οι λίστες χειρουργείων θα μειωθούν με προσλήψεις προσωπικού, άνοιγμα του συνόλου των χειρουργικών αιθουσών, κίνητρα στους υγειονομικούς και όρια στην λειτουργία του ιδιωτικού τομέα.

Το υπό κατάθεση Νομοσχέδιο προβλέπει οικονομικά κίνητρα για τους γιατρούς των ΤΕΠ. Τα ΤΕΠ των Νοσοκομείων καλύπτονται από σχεδόν το σύνολο των γιατρών των Νοσοκομείων,. Η άνιση μεταχείριση θα δημιουργήσει σημαντικές δυσχέρειες στη λειτουργία των εφημερευόντων Νοσοκομείων. Το Νομοσχέδιο εκχωρεί σε ιδιώτες τις δευτερογενείς διακομιδές με κρυφές και φανερές χρεώσεις στους ασθενείς και πολύ μεγαλύτερο κόστος για το Δημόσιο. Η λύση είναι οι δευτερογενείς διακομιδές να ανατεθούν στα Νοσοκομεία με τη σύσταση οργανικών θέσεων οδηγιών στα Νοσοκομεία και τις αναγκαίες προσλήψεις.

Διαφωνούμε με τις πολιτικές συγχωνεύσεων – καταργήσεων Νοσοκομείων. Διεκδικούμε την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση. Διεκδικούμε την αύξηση των Δημόσιων Δαπανών για την Δημόσια Υγεία για να σταματήσουν οι πολίτες να βάζουν το χέρι στην τσέπη.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να μην καταθέσει προς ψήφιση το εν λόγω Νομοσχέδιο και Διεκδικούμε:

• ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

• ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ

• ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

• ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

• ΙΣΧΥΡΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ

• ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΎ ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ

• ΕΚΔΙΩΞΗ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ

• ΑΡΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ

• ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΝΟΣΟΣ – ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022 ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΑΝΤΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΙΚΑ-ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΟΑΕΕ(ΤΕΒΕ)

Την Πέμπτη 1η Δεκέμβρη η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια περίθαλψη, με σκοπό την παραπέρα υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας και παραδίδει τους ασφαλισμένους της χώρας στο έλεος των κερδοσκόπων του ιδιωτικού τομέα υγείας, ενώ χειροτερεύουν οι εργασιακές σχέσεις γιατρών και νοσηλευτών με επιπτώσεις για τους ασθενείς.

Εμείς οι συνταξιούχοι που δουλέψαμε 30 και 40 χρόνια, που σε όλο τον εργασιακό μας βίο πληρώσαμε τεράστια ποσά για ιατρική περίθαλψη και συνεχίζουμε να πληρώνουμε από τις κουρεμένες συντάξεις μας

Απαιτούμε δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας

Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο – έκτρωμα

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών και καλούμε τα μέλη μας στην Πύλη του Νοσοκομείου Καρδίτσας την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη στις 12.30

ΤΑ ΔΣ

Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας και Ομάδες Γυναικών Καλλιθήρου και Ταμασίου (μέλη ΟΓΕ)

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ -ΕΚΤΡΩΜΑ

ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

Δυναμώνουμε το συλλογικό αγώνα για Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλες και όλους

Δεν υποτασσόμαστε στη πολιτική που θέλει τους ασθενείς πελάτες – την υγεία εμπόρευμα – το ΕΣΥ προθάλαμο των ιδιωτικών ιατρείων

Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας και οι Ομάδες Γυναικών Καλλιθήρου και Ταμασίου (μέλη ΟΓΕ) καταγγέλλουν το νέο νομοσχέδιο – έκτρωμα ενάντια στην υγεία του λαού που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική που υπηρέτησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δηλαδή να συμπιέσει ακόμα περισσότερο το “κόστος” λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων για το κράτος και ταυτόχρονα να γιγαντώνεται και να “σκάει” από κέρδη ο ιδιωτικός τομέας της υγείας.

Καταγγέλλουμε το νομοσχέδιο – ταφόπλακα της δημόσιας υγείας, που στον πυρήνα του βρίσκεται η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ, που αποτελεί κατάκτηση του εργατικού-λαϊκού κινήματος μετά από μεγάλους αγώνες, ενώ την ίδια στιγμή κατοχυρώνει τη δυνατότητα των ιδιωτών γιατρών να εργάζονται στο δημόσιο σύστημα υγείας διατηρώντας το ιδιωτικό τους ιατρείο και έργο.

Αντιπαλεύουμε την πολιτική που ιδιωτικοποιεί πλήρως τα δημόσια νοσοκομεία, μετατρέπει την Υγεία των γυναικών και των οικογενειών μας σε ακόμα πιο ακριβό εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους και μας καταδικάζει σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας.
Δεν «τσιμπάμε» στους ψευδεπίγραφους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι δήθεν απαντάει στα οξυμένα υπαρκτά προβλήματα για θέσεις που οι γιατροί δεν τις επιλέγουν στις “άγονες” και “προβληματικές” περιοχές… “Σιγή ιχθύος” για τις πραγματικές αιτίες που δεν εκδηλώνεται ενδιαφέρον για τις θέσεις αυτές, γιατί το ΕΣΥ αποτελεί την τελευταία επιλογή ενός γιατρού… Καμιά συζήτηση για τις όλο και πιο άθλιες εργασιακές συνθήκες των γιατρών, την εντατικοποίηση, τους καθηλωμένους μισθούς. Ούτε λέξη για γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις ανάγκες των νοσοκομείων, για μέτρα κάλυψης όλων των κενών οργανικών μόνιμων θέσεων γιατρών, για γενναία αύξηση των αποδοχών τους, για μια ποιοτική και δια βίου εκπαίδευση τους, για εξοπλισμό των νοσοκομείων σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες. Εναποθέτει τη λύση στους ιδιώτες γιατρούς για την κάλυψη κάποιων κενών, κάποιες ώρες τη μέρα, κάποιες μέρες την εβδομάδα.

Part -time γιατροί σημαίνει part – time κάλυψη των αναγκών μας στην υγεία και την περίθαλψη

Δεν συμβιβαζόμαστε σήμερα με τη τεράστια ανάπτυξη της ιατρικής επιστήμης, τα άλματα στην εξέλιξη της τεχνολογίας, τα θαύματα της διεπιστημονικής ομαδικής συνεργασίας, να μην εξασφαλίζεται η δημόσια και δωρεάν παροχή των αναγκαίων υπηρεσιών νοσοκομειακής περίθαλψης, όπως είναι η σωστή και έγκαιρη διάγνωση, η νοσηλεία, η θεραπεία, η αποκατάσταση, σε όλους τους ασθενείς.

Δεν ανεχόμαστε σήμερα με τόσους γιατρούς και υγειονομικούς, επιστημονικά καταρτισμένους, να υπάρχει υποστελέχωση, να ξεπερνιούνται καθημερινά οι φυσικές αντοχές των εργαζομένων στα νοσοκομεία, να υπονομεύεται το ιατρικό έργο και να επιβαρύνεται η υγεία μας λόγω των τεράστιων ελλείψεων.
Μετατρέπουμε την οργή και την αγανάκτηση μας σε συλλογική, οργανωμένη, διεκδικητική δράση, ενάντια σε όλους όσους κλείνουν την πόρτα του δημόσιου νοσοκομείου στους ασθενείς την ώρα της ανάγκης και τους προσφέρουν βορά στους εμπόρους της υγείας.

Εργαζόμενη και Άνεργη, Αυτοαπασχολούμενη στη πόλη και την ύπαιθρο,

Νέα μητέρα, Φοιτήτρια, Συνταξιούχε

Ο Σύλλογος και οι Ομάδες Γυναικών της Καρδίτσας μέλη της ΟΓΕ, σε καλούν να ενώσουμε τη φωνή της αγωνιστικής μας διεκδίκησης μαζί με τους αγωνιζόμενους υγειονομικούς, τα εργατικά σωματεία, με τις ενώσεις αυτοαπασχολουμένων, με τους αγροτικούς συλλόγους, με τους φοιτητικούς συλλόγους, με τους συλλόγους συνταξιούχων, για να αποσυρθεί αυτό το επαίσχυντο νομοσχέδιο. Παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Απαιτούμε :
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!!!
Διεκδικούμε:
• Να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση προς τα νοσοκομεία.
• Μόνιμες προσλήψεις όλου του αναγκαίου ιατρικού προσωπικού. Τώρα μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
• Αύξηση μισθών των υγειονομικών – Επαναφορά 13ου και 14ου – Ένταξη στα ΒΑΕ.
• Εκσυγχρονισμός κτιριακού και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού όλων των δημόσιων νοσοκομείων.
• Κατάργηση κάθε πληρωμής για εξετάσεις, νοσήλια, φάρμακα.

Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΠΛΗΡΩΣ ΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΑ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ.

ΚΑΛΟΥΜΕ την ΠΕΜΠΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, μέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, σε συγκέντρωση στην πύλη του Νοσοκομείου Καρδίτσας στις 12.30 μ.μ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ενώνει τη φωνή του με τους νοσοκομειακούς γιατρούς, για την υπεράσπιση του δικαιώματος του λαού στην Δωρεάν Υγεία!

Το νομοσχέδιο -η συζήτηση του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει την Πέμπτη- με τον ψευδεπίγραφο τίτλο: «Δευτεροβάθμια περίθαλψη, ιατρική εκπαίδευση, μισθολογικές ρυθμίσεις για τους ιατρούς και οδοντιάτρους του Εθνικού Συστήματος Υγείας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας», επιχειρεί να καταργήσει το καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ, προκηρύσσοντας θέσεις μερικής απασχόλησης για νοσοκομειακούς γιατρούς, οι οποίοι θα διατηρούν το δικαίωμα απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα.

Αντί για μαζικούς μόνιμους διορισμούς ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, προκειμένου να καλυφθούν τα 30.000 κενά, αντί για γενναίες αυξήσεις στους μισθούς τους, αντί για μέτρα που θα βελτιώνουν τις απαράδεκτες και επικίνδυνες συνθήκες που βιώνουν εργαζόμενοι και ασθενείς εξαιτίας της τραγικής υποστελέχωσης και των ελλείψεων σε σύγχρονο εξοπλισμό, αντί για διαμόρφωση όρων και προϋποθέσεων σύγχρονης άσκησης του ιατρικού λειτουργήματος μέσα στα δημόσια νοσοκομεία, η κυβέρνηση με το νέο αυτό νομοσχέδιο «λαιμητόμο» βαθαίνει ακόμη περισσότερο την εμπορευματοποίηση του πολυτιμότερου αγαθού της υγείας και επιχειρεί να ρίξει τους ασθενείς βορά στα κοράκια της ιδιωτικής υγείας, που όλες και όλοι «θαυμάσαμε» τον παρασιτικό ρόλο που έπαιξαν -χωρίς την παραμικρή συμβολή στην προάσπιση της Δημόσιας Υγείας-, ιδιαίτερα στα χρόνια της πανδημίας…

Με το νομοσχέδιο αυτό ο λαός σπρώχνεται στον μονόδρομο του μεγαθηρίου της ιδιωτικής Υγείας, αφού η αναμονή για ένα χειρουργείο, ένα απλό ραντεβού ή μία απλή απεικονιστική εξέταση, διαρκεί μήνες ή και χρόνια. «Θέλεις να χειρουργηθείς; Στο νοσοκομείο έχει μεγάλη αναμονή, πάμε σε μία ιδιωτική κλινική» ή «θέλεις επανεξέταση; Κλείσε ραντεβού στο 1535, αν δεν βρεις ή βιάζεσαι, έλα στο ιδιωτικό μου ιατρείο»! Αυτοί είναι κάποιοι διάλογοι από το προσεχές μέλλον, εάν περάσει αυτό το νομοσχέδιο, που πραγματικά θυμίζουν την κινηματογραφική ατάκα: «τα λεφτά σου ή τη ζωή σου»…

Αυτή η πολιτική όμως δεν νομιμοποιεί το «φακελάκι», που τάχα η κυβέρνηση θέλει να καταπολεμήσει;

Επιπλέον ο νέος νόμος δεν ιδιωτικοποιεί μόνο τις υπηρεσίες υγείας αλλά αποτελεί και δώρο στις ιδιωτικές ασφαλιστικές αφού η υποβάθμιση του ΕΣΥ και η μετακύλιση του κόστους περίθαλψης στους ασφαλισμένους μέσω των απογευματινών ιατρείων-επεμβάσεων τούς σπρώχνει στην αγκαλιά της ιδιωτικής ασφάλισης (για όποιον το αντέχει) Είναι συνεπώς βόμβα στα θεμέλια του Δημόσιου Ασφαλιστικού συστήματος. Επίσης φανερώνει πως ο περιορισμός των δημοκρατικών ελευθεριών, των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων, η προσπάθεια χειραγώγησης του συνδικαλισμού και η ενίσχυση της καταστολής εντείνονται για υποταχθούν οι εργαζόμενοι στον κοινωνικό μεσαίωνα της αυτοκρατορίας του τραπεζιτικού κεφαλαίου (και των συμμάχων του). Για όλα αυτά:

Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο έκτρωμα!

Ούτε βήμα πίσω! Συνένοχοι στο έγκλημα σε βάρος της υγείας και της ζωής του λαού μας, των γονιών μας, των παιδιών μας, δεν πρόκειται να γίνουμε.

Αγώνας για μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, για δωρεάν υγεία για όλο το λαό.

Όλοι στην σημερινή συγκέντρωση, Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στις 12:30, στην Πύλη του νοσοκομείου.

Για το Δ.Σ.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσει η ΕΛΜΕ Καρδίτσας την προσεχή Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, στο Εργατικό Κέντρο.

Γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσει η ΕΛΜΕ Καρδίτσας την προσεχή Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου,στις 7 μ.μ., στο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *