Παρασκευή , 2 Ιουνίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

ΚΚΕ: Η επικίνδυνη κατάσταση στο Νοσοκομείο Χαλκίδας έχει τη σφραγίδα όλων όσων κυβέρνησαν και κυβερνούν.

H Κομματική Οργάνωση Βάσης Νοσοκομείου Χαλκίδας του ΚΚΕ για το νοσοκομείο Χαλκίδας.

Η επικίνδυνη κατάσταση στο Νοσοκομείο Χαλκίδας έχει τη σφραγίδα όλων όσων κυβέρνησαν και κυβερνούν. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει σοβαρότατες ευθύνες για την τραγική και επικίνδυνη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Διογκώθηκαν οι ελλείψεις σε όλα τα πόστα, το νοσοκομείο λειτουργεί με οργανόγραμμα του 2012 που ίσχυε στο παλιό νοσοκομείο και με αυτό το οργανόγραμμα υπάρχουν πάνω από 200 ελλείψεις, το 40% των εργαζομένων είναι με συμβάσεις ομηρίας, έβαλε τους εργολάβους στο Νοσοκομείο και ενίσχυσε την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Υγεία. Έχει αφήσει κάτω από τα όρια ασφαλούς στελέχωσης τα επείγοντα (ΤΕΠ), τη Χειρουργική, την Παθολογική, τη ΜΕΘ.

Κατάσταση που οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν, διεκδικώντας συλλογικά άμεσες και μόνιμες προσλήψεις όλου του απαραίτητου προσωπικού, κάλυψη όλων των κενών. Αντιμετωπίζοντας τη συκοφαντία, τη καταστολή, την επίθεση της κυβέρνησης και της διοίκησης του νοσοκομείου απέναντι στα δίκαια αιτήματά τους. Τουλάχιστον κοροϊδία αποτελεί το όψιμο ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ 1 μήνα πριν τις εκλογές) για την κατάσταση στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, κάνοντας λες και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κυβέρνησε ποτέ…

Οι υγειονομικοί και ο λαός δεν ξεχνάμε ότι:
Το 2019 οι κενές οργανικές θέσεις του Νοσοκομείου Χαλκίδας που στεγαζόταν στο παλιό κτίριο ήταν 265 εκ των οποίων 37 γιατροί, 155 νοσηλευτές, 10 παραϊατρικό προσωπικό και 63 διοικητικοί.

Οι Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και όχι μόνο, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύτηκαν και αποτελούν προθάλαμο των εργολάβων. Από όσες οργανικές θέσεις μονίμων υπαλλήλων (10.000) κατάργησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το 2012, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επανέφερε ούτε μία.

Μάλιστα την έλλειψη κενών θέσεων την αξιοποίησε για να προσλαμβάνει στις θέσεις μονίμων φτηνούς και πολιτικά εκμεταλλεύσιμους συμβασιούχους.

Η δίωρη και τρίωρη αναμονή στα έκτακτα εξωτερικά ιατρεία, αναμονή έως και 6 μηνών σε χειρουργεία όπως των οφθαλμιάτρων, σε κλινικές όπως η παθολογική όπου 2 νοσηλευτές καλούνται να περιθάλψουν 52 ασθενείς ήταν μόνιμη κατάσταση.
Όπως και σήμερα η ΝΔ έτσι και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσε με μπαλώματα και με μετακινήσεις γιατρών από τα Κέντρα Υγείας του Νομού προς το Νοσοκομείο της Χαλκίδας να κουκουλώνει το πρόβλημα
Το 5ευρω δεν καταργήθηκε. Αντικαταστάθηκε από την αύξηση των εισφορών από το 4% στο 6% στις κύριες συντάξεις, ενώ επιβλήθηκε και νέα εισφορά 4% στις επικουρικές συντάξεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε την πολιτική υποχρηματοδότησης της υγείας και παράδοσής της σε επιχειρηματικούς ομίλους. Το κράτος, μέσω των ασφαλιστικών ταμείων, έγινε ο καλύτερος χρηματοδότης των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων. Έγινε παραπέρα βήμα στην εμπορευματοποίηση με την ίδρυση του πρώτου Νοσοκομείου Ανώνυμη Επιχείρηση (ΑΕ) στη Σαντορίνη.

Μείωσε την επιχορήγηση των νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 860 εκατομμύρια (45%), 2015 με 2019, και φόρτωσε τη δαπάνη στα κατακλεμμένα ασφαλιστικά ταμεία των ασθενών.

Η επικίνδυνη κατάσταση στο Νοσοκομείο Χαλκίδας έχει ονοματεπώνυμο, σφραγίδα και υπογραφή όλων των κυβερνήσεων που υλοποίησαν πιστά τις οδηγίες της ΕΕ, συνθλίβοντας την υγεία του λαού στις μυλόπετρες του κόστους-οφέλους, πριμοδοτώντας την ιδιωτική υγεία και τους κλινικάρχες, υποβαθμίζοντας ταυτόχρονα τις δημόσιες δομές Υγείας. Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πλέον κυβέρνηση ΝΔ ο ένας μετά τον άλλον συνεχίζει τη σκυταλοδρομία της εμπορευματοποίησης και υποβάθμισης της υγείας του λαού.

Άλλωστε δεν είναι μυστικό πως και σήμερα από κοινού ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ όπως και ΠΑΣΟΚ συμφωνούν στο μετασχηματισμό του ΕΣΥ σε πεδίο επιχειρηματικής δραστηριότητας με κρατική ευθύνη και τη μετατροπή των μονάδων Υγείας σε Αυτοτελείς Οικονομικές Μονάδες, δηλαδή, επιχειρήσεις με πελάτες τα ασφαλιστικά ταμεία, δημόσια και ιδιωτικά και τις τσέπες των ασθενών.

Ο λαός και οι υγειονομικοί δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου! Με τη ψήφο τους και τους αγώνες τους να δυναμώσουν τη δική τους φωνή στους καθημερινούς αγώνες κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική.

Το ΚΚΕ παλεύει σταθερά για ένα σύστημα υγείας αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, χωρίς καμία επιχειρηματική δραστηριότητα, και αυτό τον αγώνα τον δίνει μαζί με τους υγειονομικούς και το λαό.

Αυτό το Ε.Σ.Υ. θα αξιοποιεί τα άλματα της επιστήμης στο τομέα της υγείας και θα τα αξιοποιεί για να καλύψει λαϊκές ανάγκες. Ακριβώς επειδή θα λειτουργεί με επίκεντρο της λαϊκές ανάγκες θα βάζει στη πρώτη γραμμή τη πρόληψη, την ενίσχυση της Π.Φ.Υ., τη στήριξη δομών, κέντρων αποκατάστασης κ.α.
Στο δρόμο της ανατροπής της σημερινής βαρβαρότητας, με το ΚΚΕ στον αγώνα να κάνουμε πράξη το «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ» για να μην μετρήσουμε άλλες «κοιλάδες των Τεμπών».
Μόνο ο λαός θα σώσει το λαό στο δρόμο της ανατροπής, με το ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό!

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

150 δέματα με τρόφιμα σε κατοίκους του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας από τη ΜΚΟ “Γιατροί του Κόσμου”

  Δόθηκαν σε άπορους του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας 150 δέματα με τρόφιμα μακράς διάρκειας παρέλαβε ο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *