Σάββατο , 4 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Κλειδί στη θεραπεία κιρσών η σχέση ιατρού – ασθενή

Η άσκηση και η υγιεινή ζωή αποτελούν το πρώτο βήμα για όμορφα πόδια, γεμάτα υγεία. Το κλειδί της θεραπείας είναι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση.

«Συνήθως ο/η ασθενής το πρώτο πράγμα που παρατηρεί στα πόδια και αρχίζει να ανησυχεί είναι οι αντιαισθητικές ευρυαγγείες ή διογκωμένες, ιδιαίτερα ψηλαφητές με συχνά οφιοειδή πορεία φλέβες, οι κιρσοί. Συχνά η παρουσία κιρσών συνοδεύεται από αίσθημα βάρους, καύσο, κνησμό και οίδημα κάτω άκρων», εξηγεί ο κ. Κωνσταντίνος Ν. Ξηρομερίτης, MD, PhD, MSc, Αγγειοχειρουργός – Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Δ´ Αγγειοχειρουργικής Κλινικής-Ενδοαυλικό Laser Φλεβικών Παθήσεων του Metropolitan General.

Για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος, ο ασθενής είναι απαραίτητο να απευθυνθεί σε εξειδικευμένο αγγειοχειρουργό, ο οποίος να έχει εμπειρία στην αντιμετώπιση των φλεβικών παθήσεων με τις σύγχρονες ελάχιστα επεμβατικές ενδοαυλικές τεχνικές.

Στην περίπτωση κατά την οποία μετά τη λεπτομερή λήψη ιστορικού και τη διενέργεια διαγνωστικού triplex φλεβών κάτω άκρων, διαγνωσθεί φλεβική ανεπάρκεια και διαπιστωθούν κλινικά κιρσοί, ο/η ασθενής, με την επιστημονική και τη συναισθηματική καθοδήγηση του θεράποντος αγγειοχειρουργού, θα επιλέξει την ενδεδειγμένη, εξατομικευμένη και πλέον σύγχρονη μέθοδο αντιμετώπισης που κάποιες φορές μπορεί να είναι και συνδυαστική.
Μετά και την αναλυτική χαρτογράφηση του φλεβικού δικτύου, ο ασθενής πρέπει να ενημερωθεί για τη δυνατότητα και τις επιλογές ανώδυνης θεραπευτικής αντιμετώπισης.

Με λίγα λόγια, σύμμαχος και συνοδοιπόρος στην πορεία του ασθενούς προς την αποτελεσματική θεραπεία είναι πάντα ο έμπειρος ειδικευμένος αγγειοχειρουργός, τον οποίο θα επιλέξει. Από κοινού θα αντιμετωπίσουν τη δυνητικά επικίνδυνη πάθηση, μαζί θα επιλέξουν τον ιδανικό τρόπο θεραπείας και αποκατάστασης.
«Η σχέση ιατρού – ασθενή επομένως, αποτελεί συχνά μία σχέση ζωής. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο οφείλει να έχει εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα την κάνουν να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και φυσικά να αντέξει στο χρόνο, δηλαδή ειλικρίνεια, κατανόηση, σεβασμό, συναισθηματική ασφάλεια και αμοιβαία εμπιστοσύνη», καταλήγει ο κ. Ξηρομερίτης.

 

zougla.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

LIVE η πορεία της κακοκαιρίας “Barbara” – Πότε θα χιονίσει στη Φθιώτιδα [χάρτης]

Παρακολουθήστε LIVE  την πορεία της κακοκαιρίας “Barbara” Κύρια χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας σύμφωνα με την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *