Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ξεκινά και πάλι το Θεατρικό Φεστιβάλ της Ιθάκης από τις 28 Οκτωβρίου έως και την 1η Νοεμβρίου

Από το 1998 που σταμάτησε, ξεκινά και πάλι το Θεατρικό Φεστιβάλ της Ιθάκης από τις 28 Οκτωβρίου έως και την 1η Νοεμβρίου με παραστάσεις, θεατρικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, με ομιλίες και συζητήσεις για τη σύγχρονη πορεία του ελληνικού θεάτρου και του θεατρικού έργου.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα βραβευτεί το αγαπημένο ζευγάρι του ελληνικού θεάτρου Στέφανος Ληναίος και Έλλη Φωτίου, για την πολύτιμη προσφορά τους στο θέατρο.

Το Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης ξεκίνησε το 1975, επί δημαρχίας του Σπύρου Αρσένη και χαιρετήθηκε ιδιαίτερα θερμά από τον καλλιτεχνικό και πνευματικό κόσμο της εποχής. Στόχος ήταν να αναδείξει την θεατρική δημιουργία και την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση, προκρίνοντας ερασιτεχνικά ή πρωτοεμφανιζόμενα θεατρικά σύνολα, δίνοντάς τους βήμα στο ευρύ κοινό. Ο θεσμός πολύ γρήγορα αγκαλιάστηκε και στηρίχθηκε από μεγάλα ονόματα της θεατρικής τέχνης όπως ο Ε. Ιονέσκο, ο Κ. Κούν, Μ. Κατράκης κ.α. Σταμάτησε το 1998,αλλά το αποτύπωμά του παραμένει ακόμα ζωντανό τόσο στην τοπική κοινωνία και τις πολιτιστικές δράσεις της όσο και στην τεράστια ελληνική πολιτιστική και θεατρική παρακαταθήκη.

«Η ιδέα του φεστιβάλ βασίζεται στην ανάγκη της εξέλιξης του ελληνικού θεάτρου, μέσα από την στήριξη και την προώθηση της σύγχρονης θεατρικής δραματουργίας» είναι το σκεπτικό και των σημερινών διοργανωτών- Δήμος Ιθάκης και Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα στη διεύθυνση https://www.facebook.com/fimiosithaki

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Η κακοκαιρία «Άριελ» φέρνει τις επόμενες ώρες ισχυρές βροχοπτώσεις, που θα συνδυάζονται με λάσπη και καταιγίδες.

Θα επηρεαστεί από τα καιρικά φαινόμενα το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ χιόνια θα πέσουν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *