Τετάρτη , 4 Οκτωβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ξεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων βυθιζόμενων μπαρών, στην Άμφισσα

Ενημερωτικό δελτίο από το Δήμο Δελφών

Ξεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων βυθιζόμενων μπαρών, τα οποία θα τοποθετηθούν στην Άμφισσα, μέσω των οποίων θα γίνει ορθότερη διαχείριση ελέγχου πρόσβασης σε πεζοδρόμους της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο με τίτλο «Συστήματα ελέγχου πρόσβασης σε πεζοδρόμους», προϋπολογισμού 39.928,00 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και είναι ενταγμένο στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου».

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου θα γίνει προμήθεια και εγκατάσταση έξι (6) συστημάτων βυθιζόμενων μπαρών για τη διαχείριση της κυκλοφορίας και τον έλεγχο πρόσβασης στον κεντρικό πεζόδρομο της οδού Γιαγτζή, καθώς και των οδών ήπιας κυκλοφορίας που τέμνουν τον κεντρικό αυτόν πεζόδρομο, σε συνέχεια της κυκλοφοριακής μελέτης που είναι σε ισχύ. Επίσης, αντικείμενο της προμήθειας είναι ο προγραμματισμός λειτουργίας του συστήματος, η εκπαίδευση του αρμόδιου προσωπικού, η αποκατάσταση του οδοστρώματος στην αρχική κατάσταση πέριξ του συστήματος και η ηλεκτροδότησή του από το ηλεκτρικό δίκτυο του Δήμου Δελφών.

Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Άμφισσας κ. Νικόλαος Λουπάκος και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Άμφισσας κ. Παναγιώτης Μερινόπουλος εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη δρομολόγηση μίας ακόμα παρέμβασης που αφορά στην πόλη της Άμφισσας, η οποία σε συνέχεια των έως σήμερα δημιουργούν ένα πιο οργανωμένο πλαίσιο λειτουργίας της πόλης, για την καλύτερη εξυπηρέτηση επαγγελματιών και γενικότερα των πολιτών. Αντιστοίχως, ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής δήλωσε: «Το διευρυμένο δίκτυο οδών ήπιας κυκλοφορίας στο κέντρο, σε συνδυασμό με τις διαμορφώσεις πεζοδρομίων και τους πεζοδρόμους θα δημιουργήσουν ένα πλέγμα πράσινων διαδρομών, το οποίο εκτός των άλλων θα ενοποιήσει και τις τρεις κυριότερες πλατείες της πόλης.

Η Άμφισσα κατά γενική ομολογία γίνεται περισσότερο φιλική προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.

Η Άμφισσα γίνεται μία πόλη σύγχρονη».

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Δημοτικός Σύμβουλος φτύνει κατάμουτρα υπάλληλο του Δήμου Μακρακώμης

  Σάλος με βίντεο που κυκλοφορεί σε κοινωνικά δίκτυα για την συμπεριφορά Δημοτικού Συμβούλου Ανεπίτρεπτη, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *