Παρασκευή , 23 Φεβρουαρίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ξεκίνησε η δημοπράτησή των έργων αγροτικής οδοποιίας στην πεδιάδα του Μόρνου

Ενημερωτικό δελτίο από το Δήμο Δωρίδος

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας μελέτης και ωρίμανσης των έργων αγροτικής οδοποιίας στην πεδιάδα του Μόρνου, από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Δωρίδος, ξεκίνησε η δημοπράτησή τους.

Πρόκειται για τα έργα:

Α)Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας περιοχής νότιας Πεδιάδας Μόρνου, προϋπολογισμού δημοπράτησης 560.486,75 ευρώ.

Β) Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας βόρεια εγγειοβελτιωτικού έργου Πεδιάδας Μόρνου, προϋπολογισμού δημοπράτησης 927.775,95 ευρώ.

Το φυσικό αντικείμενο των έργων είναι η ασφαλτόστρωση των υφιστάμενων χωμάτινων κεντρικών δρόμων και πιο συγκεκριμένα εργασίες βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας στα νότια της πεδιάδας του Μόρνου, με κατεύθυνση από τις μεγάλες επιχειρήσεις που βρίσκονται Βόρεια-Ανατολικά έως Νότιο-Δυτικά στην περιοχή των αντλιοστασίων και του φάρου καθώς και εργασίες στα βόρεια του εγγειοβελτιωτικού έργου της πεδιάδας, που ενώνει υφιστάμενες ασφαλτοστρωμένες οδούς (την παραποτάμια οδό Μόρνου με την επαρχιακή οδό Μαλαμάτων-Μοναστηρακίου).

«Με την υλοποίηση των οδικών υποδομών και τη βελτίωση της προσβασιμότητας σε κτηνοτροφικές, αγροτικές και λοιπές επιχειρήσεις, ενισχύουμε την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής, την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της πεδιάδας του Μόρνου. Είναι πολύ μεγάλη η ωφέλεια και για τους κατοίκους των οικισμών καθώς τα βαριά οχήματα των μεγάλων επιχειρήσεων θα περνούν εκτός αυτών βελτιώνοντας με τον τρόπο αυτό την ποιότητα ζωής».

Αυτό δήλωσε ο Δήμαρχος Δωρίδος κ. Γεώργιος Καπεντζώνης με αφορμή την προκήρυξη δημοπράτησης των προαναφερόμενων έργων, τα οποία χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014 – 2020 – Δράση «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις».

https://www.fokidanews.gr/103244/xekinise-o-diagonismos-gia-to-megalo-ergo-tis-agrotikis-odopoiias-stin-pediada-toy-mornoy/

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ξεκίνησαν οι τεχνικές δοκιμές του πρώτου ηλεκτρικού λεωφορείου

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επισκέφθηκε σήμερα το αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *