Τρίτη , 31 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ξενάγηση στη μόνιμη έκθεση της Συλλογής Γ. Ι. Κατσίγρα από την Συραγώ Τσιάρα

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας–Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα οργανώνει ανοιχτές ξεναγήσεις στο κοινό στην επανασχεδιασμένη μόνιμη έκθεση με τίτλο «Επανασύνδεση -Ο τόπος, η ιστορία, οι άνθρωποι στη Συλλογή Κατσίγρα» και αύριο Πέμπτη 29/12 στις 12:00, από την επιμελήτρια της έκθεσης, κ. Συραγώ Τσιάρα, Ιστορικό της τέχνης Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου.

Η επανασχεδιασμένη έκθεση, η οποία εγκαινιάστηκε τον Μάρτιο του 2019, με τίτλο «Επανασύνδεση –Ο Τόπος, η Ιστορία, οι Άνθρωποι στη Συλλογή Κατσίγρα» προτείνει μια αφήγηση ανοιχτή στην πρόσληψη στην οποία πρωταγωνιστούν ο τόπος και οι άνθρωποι στην ιστορική εξέλιξη των μεταξύ τους σχέσεων από τον 19ο μέχρι τα μέσα κυρίως του 20ού αιώνα.

Η έκθεση επιδιώκει να επανεγγράψει ενδιάθετες εμπειρίες και γνώσεις του κάθε επισκέπτη καλώντας τον να συνδέσει οργανικά τη νέα πληροφορία με τις παλαιότερες, έτσι ώστε να οικειοποιηθεί της συλλογή με τον δικό του τρόπο. Τα έργα τέχνης δεν αντιμετωπίζονται μόνο ως φορείς αισθητικής αξίας, αλλά και ως πολύτιμη πηγή πληροφοριών για την οργάνωση των κοινωνικών σχέσεων, καθώς και την αλληλεπίδραση των ανθρώπων με το φυσικό και δομημένο περιβάλλον σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους.

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από την ξενάγηση πατώντας τον σύνδεσμο

https://www.larissanet.gr/2022/12/28/xenagisi-sti-monimi-ekthesi-tis-syllogis-g-i-katsigra-apo-tin-syrago-tsiara-fot-vinteo/

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Δράση καθαρισμού του υγρότοπου στο Φάρο Αυλίδας με την ομάδα Save Your Hood

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 και ώρες 10:30 – 12:30 ο σύλλογος θα πραγματοποιηθεί δράση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *