Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Κυνηγητό με πάνω από 170.000 φορολογικούς και τελωνειακούς ελέγχους, έρευνες και διασταυρώσεις έχει εξαπολύσει η ΑΑΔΕ

Κείμενο: Θανάσης Παπαδής

Κυνηγητό με πάνω από 170.000 φορολογικούς και τελωνειακούς ελέγχους, έρευνες και διασταυρώσεις έχει εξαπολύσει η ΑΑΔΕ ενεργοποιώντας ταυτόχρονα νέα ηλεκτρονικά όπλα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, τον εντοπισμό αδήλωτων εισοδημάτων και την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Παράλληλα ετοιμάζεται ένα νέο Κέντρο Ειδικών Δυνάμεων για ειδικές έρευνες και χτύπημα της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου.

Ο στόχος για τις φορο-εισπράξεις έχει τοποθετηθεί στα 65 δις. ευρώ ενώ προβλέπονται ακόμη έσοδα τουλάχιστον 2,8 δισ. ευρώ από το παλαιό ληξιπρόθεσμο χρέος και 32% από τις νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Επιπλέον, μετά το myAADEapp έρχεται στα κινητά των επαγγελματιών το myDATAapp μέσω του οποίου οι επαγγελματίες θα έχουν τη δυνατότητα να εκδίδουν τιμολόγια και δελτία αποστολής ενώ δρομολογούνται το σύστημα συναγερμού για απώλεια ρυθμίσεων, η καθιέρωση ψηφιακού πελατολογίου και δελτίου αποστολής, η αυτόματη συμπλήρωση δηλώσεων εισοδήματος και ακινήτων και η επιτάχυνση των επιστροφών φόρων με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 6,58 δισ. ευρώ.

Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ για το 2024 περιλαμβάνει:
1.Διενέργεια πάνω από 170.385 φορολογικών και τελωνειακών ελέγχων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου ως εξής:

Τουλάχιστον 30.000 φορολογικούς ελέγχους από τις Φορολογικές Ελεγκτικές Υπηρεσίες
Τουλάχιστον 885 υποθέσεις ερευνών καταπολέμησης φοροδιαφυγής και απάτης στο ΦΠΑ από τις ΥΕΔΔΕ
Τουλάχιστον 42.000 μερικούς επιτόπιους ελέγχους πρόληψης από τις ΔΟΥ, τα ΕΛΚΕ και τις ΥΕΔΔΕ.
Τουλάχιστον 84.000 ελέγχους δίωξης από τα Τελωνεία και τις ΚΟΕ.
13.500 εκ των υστέρων ελέγχους από τα Τελωνεία και τις ΕΛΥΤ.
Στοχευμένες διασταυρώσεις για εντοπισμό αδήλωτων εισοδημάτων.
2.Διασύνδεση ταμειακών μηχανών με POS

3.Εφαρμογή ψηφιακού δελτίου αποστολής με επέκταση σε κλάδους της αγοράς και ανάπτυξη λειτουργικοτήτων για την παρακολούθηση της διακίνησης.

4.Ανάπτυξη εφαρμογής Ψηφιακού Πελατολογίου για κλάδους επιτηδευματιών και εφαρμογής για την ψηφιακή αποδοχή καταλογιστικής πράξης που εκδόθηκε κατόπιν ελέγχου ή απόφασης της ΔΕΔ.

5. Παραγωγική λειτουργία του συστήματος ανάλυσης και αξιοποίησης δεδομένων παρακολούθησης του συστήματος εισροών εκροών στα καύσιμα, εγκατάσταση συστήματος εισροών – εκροών στα Πλωτά Εφοδιαστικά – Μεταφορικά μέσα ναυτιλιακού καυσίμου και στις Φορολογικές Αποθήκες και Αποθήκες Τελωνειακής Αποταμίευσης και ανάπτυξη εθνικών ιχνηθετών σε υγρά καύσιμα.

6. Για την εξυπηρέτηση των φορολογούμενων προβλέπονται οι ακόλουθες παρεμβάσεις:

Διεκπεραίωση των αιτημάτων επιστροφής ΦΠΑ εντός 90 ημερών σε ποσοστό τουλάχιστον 95%.
– Ικανοποίηση των υποβληθέντων τηλεφωνικών αιτημάτων πολιτών κατά την πρώτη επικοινωνία, σε ποσοστό τουλάχιστον 70%.
-Ανάπτυξη εφαρμογής (application) κινητών συσκευών για πρόσβαση σε υπηρεσίες της ΑΑΔΕ (myAADEapp) και έκδοση τιμολογίου και δελτίου Αποστολής από κινητό (myDATAapp).
Σύστημα ελέγχου και έγκαιρης ειδοποίησης για απώλεια ρυθμίσεων και ψηφιοποίηση της βεβαίωσης οφειλής.
Υπηρεσία διαλειτουργικότητας στους Δήμους για ψηφιακή δέσμευση και άρση δέσμευσης ενημερότητας.
Αυτόματη υποβολή δήλωσης και έκδοσης πράξης διοικητικού προσδιορισμού φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων στις περιπτώσεις μη έγκαιρης υποβολής με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία.
Ψηφιοποίηση διαδικασίας για τις εξουσιοδοτήσεις και του φορολογικού μητρώου.
7.Σχεδιάζεται η διενέργεια 74.650 επιθεωρήσεων και εργασιών για τη διασφάλιση είσπραξης του ΕΦΚ και την προστασία της δημόσιας υγείας με 74.000 εργασίες για τη διασφάλιση είσπραξης του ΕΦΚ στους τομείς της αλκοόλης και των καυσίμων, τουλάχιστον 400 στοχευμένων επιθεωρήσεων σε χώρους παρασκευής χρήσης και διακίνησης χημικών ουσιών και προϊόντων, τουλάχιστον 250 επιθεωρήσεις καυσίμων πλοίων και τουλάχιστον 2.350 δειγματοληψιών σε καύσιμα, ποτά με αλκοόλη, χημικά προϊόντα και καταναλωτικά αγαθά, αυτοτελώς ή με άλλες Υπηρεσίες της ΑΑΔΕ ή με άλλες Αρχές, για ελέγχους στην εσωτερική αγορά αρμοδιότητας Γενικού Χημείου του Κράτους.

www.newsbeast.gr

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο μουσικός κατάλογος των Queen μαζί με άλλα πνευματικά δικαιώματα είναι σε διαδικασία εξαγοράς από τη Sony Music έναντι 1 δισεκατομμυρίου αγγλικών λιρών

Ο μουσικός κατάλογος των Queen μαζί με άλλα πνευματικά δικαιώματα είναι σε διαδικασία εξαγοράς από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *