Παρασκευή , 2 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Κυπάρισσος Αγρινίου εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Κυπαρίσσου, σε συνεργασία με τον δήμο Αγρινίου, διοργανώνει στην Κυπάρισσο (πρώην δημοτική ενότητα Παρακαμπυλίων), το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 9:00 μ.μ. εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα γίνει αναφορά στην Μικρασιατική καταστροφή με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και την ορχήστρα να ταξιδεύει τους θεατές στα μαύρα χρόνια του Μικρασιατικού ξεριζωμού.

Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει συναυλία για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Απόστολου Καλδάρα και στα μνημειώδη έργα του: 1. MΙΚΡΑ ΑΣΙΑ (1972) σε στίχους του Αγρινιώτη ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΙΟΥ και 2. ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ (1973) σε στίχους του ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρίσσου αφιερώνει ταυτόχρονα τη συναυλία στη Μικρασιάτισσα Αγγελική Μπαλίδου- Αναγνωστοπούλου (Αγγέλα) η οποία προσέφερε τις υπηρεσίες της μέσα από το λειτούργημα της δασκάλας, αρχικά στο Μπαμπαλιό Βάλτου και στην συνέχεια στην Κυπάρισσο, για περισσότερο από 30 χρόνια, με αποτέλεσμα να εδραιωθεί η παρουσία της στις συνειδήσεις των Κυπαρισσιωτών.

Στο χώρο θα υπάρχει φαγητό και ποτό.

Συμμετέχουν στην ορχήστρα:

Αδάμ Κουτσουπιάς: κιθάρα τραγουδι
Ιωάννα Κολοβάκη: τραγουδι
Θωμάς Γκουρνέλος: ακορντεόν, τραγουδι
Ηλίας Στεφανίδης: μπουζουκι
Κωστής Πατσιαλός: πιάνο
Βασίλης Σκουμάντζος: τύμπανα
Γιάννης Νικολαϊδης: μπάσο
Μαρινέλλα Ευστρατίου: κρουστά
Θανάσης Μπλέτσας: κλαρίνο

Καλλιτεχνική επιμέλεια

Αδάμ Κουτσουπιάς, Αναστασία Γεωργιάδου.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Όσοι έχουν επισκεφτεί το νεκροταφείο των Ταξιαρχών στον Βόλο, σίγουρα θα έχουν προσέξει έναν όχι και τόσο συνηθισμένο τάφο

Τα νεκροταφεία κρύβουν πολλές ανθρώπινες ιστορίες, πολλές εκ των οποίων έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και αξίζει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *