Σάββατο , 10 Ιουνίου 2023

ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Eπερώτηση για τη μη επισκευή της γύφυρας μπέλεϋ στον Σαρανταπορίτη ποταμό, στα ορεινά της Καρδίτσας

Επερώτηση προς την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, για την μη αποκατάσταση της καταστραμμένης γέφυρας του δρόμου διασταύρωση Νεράϊδας – Μοναστήρι – Γιαννουσέϊκα και του οδικού άξονα Λίμνης Πλαστήρα – Καρπενησίου κατέθεσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας Τ. Τσιαπλές και Βασ. Μπακάση.

Αναλυτικά η επερώτηση:

Η γέφυρα τύπου Belley «μπέλεϋ» (στρατιωτική), που βρίσκεται στο Σαρανταπορίτη ποταμό, στο δρόμο που ενώνει τις Τοπικές Κοινότητες Νεράϊδας και Καροπλεσίου, στη διασταύρωση Νεράϊδα – Μοναστήρι – Γιαννουσέϊκα στα ορεινά του Δήμου Καρδίτσας, αλλά και του οδικού άξονα Λίμνης Πλαστήρα-Καρπενησίου, έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από τον ΙΑΝΟ και την πάροδο του χρόνου, με κίνδυνο να καταρρεύσει εντελώς.

Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να περάσει αυτοκίνητο, γιατί η κοιτόστρωση που βρίσκεται κάτω από το σώμα της γέφυρας, ενισχυτική των βάθρων – τοιχίων στήριξης της γέφυρας έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, πολλά ξύλα από το δάπεδο της γέφυρας έσπασαν και ορισμένες χοντρές λαμαρίνες που κάποιοι έβαλαν στο δάπεδο, ξεκόλλησαν, λύγισαν και είναι πλέον εμπόδιο για όλα τα οχήματα.

Και ενώ αυτά τα προβλήματα προκλήθηκαν κυρίως από τον ΙΑΝΟ, σχεδόν πριν 3 χρόνια, η περιφερειακή αρχή δεν έκανε καμία παρέμβαση ως τώρα για την αποκατάστασή της, παρά την επικινδυνότητά της και την σημασία που έχει για τους κατοίκους της περιοχής.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης, θεωρώντας απαράδεκτο το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει επισκευαστεί η συγκεκριμένη γέφυρα, επερωτάμε την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας:

Α) Γιατί μέχρι σήμερα δεν προχώρησε στην αποκατάστασή της συγκεκριμένης γέφυρας;

Β) Με δεδομένη την επικινδυνότητα-ακαταλληλότητα, αλλά και την σημασία που έχει για τους κατοίκους της περιοχής, πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η επισκευή της. Πότε σκοπεύει η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, να το κάνει;

www.karditsalive.net

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Καινούργιο Φθιώτιδας: Έναρξη της θερινής κατασκηνωτικής περιόδου

Πρόσκληση εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών για το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *