Τετάρτη , 7 Δεκεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Λίγες ημέρες απομένουν ακόμα μέχρι την αποστολή των ειδοποιητηρίων για τα τέλη κυκλοφορίας 2023 στους ιδιοκτήτες οχημάτων.

Η πλατφόρμα myCar της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για τα τέλη κυκλοφορίας 2023 αναμένεται εκτός συγκλονιστικού απροόπτου να ανοίξει μέχρι την προσεχή Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου. Καταληκτική ημερομηνία για την εξόφλησή τους θα είναι η 31η Δεκεμβρίου, ωστόσο το υπ. Οικονομικών αναμένεται να δώσει «ανάσα» στους ιδιοκτήτες ανακοινώνοντας στο άμεσο μέλλον μια μικρή παράσταση.

Όσον αφορά το ύψος των τελών κυκλοφορίας για το 2023 δεν αναμένονται αλλαγές σε σχέση με τα ποσά του 2022 (διαβάστε εδώ αναλυτικά τα ποσά).

Σημειώνεται ότι ψηφιακά θα γίνεται και φέτος η κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας, ενώ γνωστά έχουν γίνει και τα «τσουχτερά» πρόστιμα για όσους δεν πληρώσουν έγκαιρα τις υποχρεώσεις τους.

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Πότε πέφτουν πρόστιμα -Σε ποια περίπτωση αφαιρείται η άδεια οδήγησης για 3 χρόνια
Τέλη κυκλοφορίας 2023: Με ποιους τρόπους μπορεί να γίνει η πληρωμή
Η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας μπορεί να γίνει με τρεις τρόπους:

Α) Μέσω των μηχανημάτων αυτόματων συναλλαγών που βρίσκονται στις τράπεζες. Σε αυτή την περίπτωση θα σας ζητηθεί το QR Code, το εικονίδιο δηλαδή που βρίσκεται πάνω δεξιά στο ειδοποιητήριο.
Β) Μέσω Web Banking εφόσον έχετε πρόσβαση στην διαθέσιμη, από την τράπεζά σας, εφαρμογή. Σε αυτή την περίπτωση θα σας ζητηθεί ο κωδικός RF. Είναι ο 23ψήφιος αριθμός που βρίσκεται στο κέντρο του ειδοποιητηρίου αμέσως μετά τα γράμματα «RF».
Γ) Τέλος, στην πλησιέστερη τράπεζα ή σε κάποιο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, έχοντας εκτυπώσει εκ των προτέρων το ειδοποιητήριο.
Διαβάστε βήμα-βήμα πως γίνεται η εκτύπωση των τελών κυκλοφορίας 2023 με και χωρίς χρήση κωδικών taxinet στον σχετικό οδηγό του iefimerida.gr (εδώ).

www.iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

7.160 παιδιά γεννήθηκαν από μητέρες με Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών

Τα παιδιά που γεννιούνται από μητέρες με Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών (ΣΠΩ) έχουν αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *