Παρασκευή , 9 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου η σχολική γιορτή “Πόλεμος και Ειρήνη” στη φυλακή Λάρισας

Ο εορτασμός μιας εθνικής εορτής σε ένα πολυπολιτισμικό σχολείο, όπου μιλούνται περισσότερες από δέκα μητρικές γλώσσες, είναι μια πρόκληση. Φέτος, το θέμα της σχολικής γιορτής του 2ου Σ.Δ.Ε. και του 45ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας (των σχολείων του Καταστήματος Κράτησης Λάρισας) με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ήταν οι έννοιες πόλεμος και ειρήνη.

Μέσα από λογοτεχνικά κείμενα, εικόνες και μαρτυρίες οι εκπαιδευόμενοι των δύο δομών προσέγγισαν διαχρονικά τη φρίκη των πολέμων, την οδύσσεια των προσφύγων, αλλά και τη χαρά της ειρήνης.

Αφού παρουσιάστηκε βίντεο για τις ολέθριες συνέπειες του πολέμου, εκπαιδευόμενοι μοιράστηκαν με τους θεατές μαρτυρίες ατόμων που έζησαν πολέμους στη νεότερη ιστορία. Δύο εκπαιδευόμενοι άσκηση αντιλογίας για τον πόλεμο και την ειρήνη. Ακολούθως, μοιράστηκαν σε όλους τους εκπαιδευόμενους κάρτες για τα οφέλη της ειρήνης και τα δεινά του πολέμου. Ορισμένοι τις διάβασαν σε όλους. Τέλος, εκπαιδευόμενοι επένδυσαν με ποιήματα ένα ενδιαφέρον βίντεο για την περιπέτεια μια προσφυγοπούλας με το όνομα «Ειρήνη». Αξίζει να αναφερθεί ότι εκπαιδευόμενος επιμελήθηκε εικαστική απεικόνιση των δυνατών που προκαλούν πολέμους.

Στην εκδήλωση, που επιμελήθηκε η εκπαιδεύτρια κοινωνικού γραμματισμού Αγγελική Γραβάλου, συμμετείχαν 18 εκπαιδευόμενοι και την παρακολούθησαν η αν. Διευθύντρια του Κ.Κ. Λάρισας κ. Β. Παπαβασιλείου, ο Αρχιφύλακας κ. Κ. Παπαθανασίου, εκπαιδευτικοί των δύο σχολείων και σωφρονιστικοί υπάλληλοι του Κ.Κ. Λάρισας.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Που γίνονται δωρεάν rapid test για κορονοϊό, Παρασκευή 9/12

Ενημερωθείτε για τους δωρεάν ελέγχους-rapid tests για κορονοϊό στη Λαμία. Με βάση το πρόγραμμα του ΕΟΔΥ για …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *