Δευτέρα , 5 Ιουνίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης για την Απελευθέρωση της Εύβοιας από τον Τουρκικό Ζυγό

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης για την Απελευθέρωση της Εύβοιας από τον Τουρκικό Ζυγό που διοργάνωσε η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ.

Το Σάββατο 8 Απριλίου 2023 πραγματοποιήθηκε Λαμπαδηδρομία, με την συμμετοχή των Πολιτιστικών Συλλόγων της Εύβοιας, στον παραλιακό δρόμο με κατάληξη το Οθωμανικό Τέμενος Εμίρ Ζαδέ (Τζαμί). Εκεί ακολούθησε αφήγηση των ιστορικών γεγονότων της εποχής της Ελληνικής Επανάστασης στο νησί της Εύβοιας, καταλήγοντας στην Απελευθέρωση του κάστρου της Χαλκίδας στις 7 Απριλίου του 1833 ενώ παράλληλα τα χορευτικά τμήματα παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς.

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του ΔΣ της ΟΠΣΕ ευχαριστούν:

• Τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Ευβοίας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δοκού «Η Άνοιξη», τον Σύνδεσμο των εν Ευβοία Πελοποννησίων «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα Ιστιαίας «Αθανάσιος Κορφιάτης», τον Επιμορφωτικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσιάς, τον Πανευβοϊκό Σύλλογο Καππαδόκων «ο Άγιος
Ιωάννης ο Ρώσσος», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βασιλικού, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καστέλλας «Αγγελής Γοβιός», τον Λαογραφικό Σύλλογο Παραλίας Αυλίδας και τον Σύλλογο Κρητών Ευβοίας «ο Ψηλορείτης» – για την συμμετοχή τους.
• Την Εφορία Αρχαιοτήτων Ευβοίας για την παραχώρηση του χώρου αλλά και για την ευκαιρία που προσέφεραν στους κατοίκους της πόλης μας να είναι επισκέψιμο για το κοινό το εσωτερικό του Οθωμανικού Τεμένους.

• Το Λιμενικό Σώμα και την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκίδας για την συνοδεία των Πολιτιστικών Συλλόγων κατά τη διάρκεια της Λαμπαδηδρομίας.

Την Κυριακή 09/04 πραγματοποιήθηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου και ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων. Στη συνέχεια στη Στέρνα Πανού στα Ψαχνά τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των ηρώων από το Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων και τη ΔΗΚΑΔΙΜΕ.

Για την ημέρα της Κυριακής ευχαριστούμε:

• τον Δήμο Χαλκιδαίων και τον ΔΟΑΠΠΕΧ για την ηχητική
• κάλυψη και τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου.
• την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας Π.Ε. Ευβοίας για την μερική κάλυψη των στεφάνων που κατατέθηκαν.
• τους Εκπροσώπους των επίσημων φορέων της πόλης μας που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά μας.
• το 24ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας για τη συμμετοχή των σημαιοφόρων.
• το Επιμελητήριο Ευβοίας για την προσφορά της μικρής δεξίωση που ακολούθησε στο Ξενοδοχείο Παλίρροια.
• το Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων και τη ΔΗΚΑΔΙΜΕ για την οργάνωση της εκδήλωσης στην Στέρνα Πανού.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Η AVIN, συμμετέχει στο πρόγραμμα PARALIES και δεσμεύεται για τον τακτικό καθαρισμό της παραλίας Σχοινιά

Η AVIN, συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο πρόγραμμα PARALIES, υιοθετεί ξανά ένα τμήμα της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *