Σάββατο , 16 Οκτωβρίου 2021
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Με επιτυχία πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα.

Το Σάββατο (18/9) πραγματοποιηθήκαν  δράσεις για όλους όπως υδροποδήλατα, τοξοβολία, ιππασία, κ.α. για όλους στο χώρο των εγκαταστάσεων ιδιωτικών επιχειρήσεων στα καλύβια Πεζούλας και οι δράσεις είναι ελεύθερες και ολόκληρη την ημέρα.

Την Κυριακή δράσεις για παιδιά ΑμεΑ στη λίμνη, τις οποίες οργανώνει ιδιωτικό ΚΔΑΠ ΑμεΑ.

Την Κυριακή 19/9/2021 το πρωϊ στις 9 π.μ. ξεκινήσαν από την Καρδίτσα ποδηλάτες με κατεύθυνση την Πλαζ Λαμπερού. Οι ποδηλάτες θα διανύσουν την διαδρομή μέσα από τον παλαιό δρόμο Καρδίτσας – στάση Μεσενικόλα – Ι.Μονή Κορώνας – Τσαρδάκι – Πλαζ Λαμπερού, όπου θα γίνει στάση και φιλοξενία των ποδηλατών από το Δήμο. Έπειτα στην πλατεία του Μοσχάτου θα γίνει η απονομή των αναμνηστικών και η κλήρωση ενός ποδηλάτου.

Την ίδια μέρα, (Κυριακή 19/9) και ώρα 10.30 π.μ., θα συγκεντρωθηκαν στην Πλατεία Αντιπτεράρχου Γεωργίου Μπαλταδώρου ΑμεΑ, με σκοπό να εγκαινιάσουν συμβολικά την χρήση του ανατολικού παραλίμνιου δρόμου Μορφοβουνίου.

Πρόκειται για μια διαδρομή η οποία προορίζεται να είναι φιλική και προσβάσιμη στα ΑμεΑ και ειδικά στα άτομα με κινητική αναπηρία. Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα πριν λίγους μήνες πήρε απόφαση να ανοίξει αυτή τη διαδρομή στα ΑμεΑ, στο πλαίσιο της πολιτικής να γίνει η λίμνη ανοιχτή και προσβάσιμη για όλους.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Τρίτη (21/9) το απόγευμα με περπάτημα στην αμπελουργική ζώνη, όπου στις 3.30 μμ στη θέση «Γαύρα» (όρια Μοσχάτου – Μεσενικόλα) θα συναντηθούν οι πεζοπόροι.

Η διαδρομή περιλαμβάνει περίπατο στα αμπέλια, εμπειρία τρύγου και γνωριμία με τις ποικιλίες των σταφυλιών των φημισμένων αμπελώνων του Μεσενικόλα, όπου παράγεται και το γνωστό κρασί ΠΟΠ «Μαύρο Μεσενικόλα».

Εγγραφείτε στο κανάλι fonografos στο You Tube

Δες επίσης

Δ. Ιστιαίας-Αιδηψού: Καλούνται όλοι οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω βασικές οδηγίες

Ενόψει της κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει περιοχές του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού καλούνται όλοι οι πολίτες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *