Κυριακή , 3 Ιουλίου 2022
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Κύμης Αλιβερίου

Aνω των 15 εκατομμυρίων ευρώ από το δημοτικό συμβούλιο στην συνεδρίαση 1ης Μαρτίου 2021 με 16 ψήφους υπέρ επί 21 παρόντων δημοτικών συμβούλων.

Το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, στο οποίο δεν περιλαμβάνονται τα έργα της ΔΕΥΚΑ άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ -σύνολο έργων άνω των 25 εκ. ευρώ, ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής αρχής και της μείζονος αντιπολίτευσης και περιλαμβάνει έργα από ΣΑΤΑ και από πηγές χρηματοδότησης όπως προγράμματα «Φιλόδημος», έργα συγχρηματοδοτούμενα από τη ΔΕΗ, από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ΕΣΠΑ, Πράσινο ταμείο, από Αιολική ενέργεια κλπ

Αφορά σε μεγάλα έργα όπως ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός Κύμης, το 1ο δημοτικό σχολείο Κύμης, το καταφύγιο αδέσποτων ζώων στο Αλιβέρι, ασφαλτοστρώσεις σε όλες τις δημοτικές ενότητες, τσιμεντοστρώσεις σε τοπικές κοινότητες, Αγροτική οδοποιία, Κατασκευές και επισκευές αθλητικών εγκαταστάσεων, παιδικές χαρές, αποκαταστάσεις καταστροφών από καιρικά φαινόμενα κ.α.

Το Τεχνικό πρόγραμμα ψηφίστηκε και από το σύνολο των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων που συμμετείχαν στην συνεδρίαση.

Ο Αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων Νίκος Μπαράκος στην εισήγησή του τόνισε ότι «παρά την έλλειψη πόρων από τακτική χρηματοδότηση (ΣΑΤΑ) και την υποστελέχωση της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, γίνεται μεγάλη προσπάθεια για τη σύνταξη μελετών και την ένταξη σε προγράμματα, η οποία έχει φέρει αποτελέσματα καθώς ο δήμος δεν έχει χάσει ευκαιρίες χρηματοδοτήσεων. Οι προσπάθειες θα συνεχιστούν με τη δημοπράτηση των μικρών και μεγάλων έργων που περιγράφονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα»

eviaportal.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Γ. Οικονόμου: “Ο απολογισμός της Κυβέρνησης είναι σίγουρα θετικός και αναγνωρίζεται από την κοινωνία”

Συνέντευξη του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, στην εφημερίδα, «Μακεδονία της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *