Πέμπτη , 8 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο εμπλουτισμός βιοτόπων με θηράματα σε όλη την περιφέρεια της Θεσσαλίας

Φέτος από το επιστημονικό προσωπικό της Ομοσπονδίας εκπονήθηκαν 35 μελέτες εμπλουτισμού θηραμάτων.

Ειδικότερα η Ζ΄Κ.Ο.Θ. παρέλαβε 80 άτομα λαγού, γενετικά πιστοποιημένους και υγιείς , οι οποίοι απελευθερώθηκαν στους Κυνηγετικούς Συλλόγους βάσει των εγκεκριμένων σχεδίων εμπλουτισμού.

Επιπρόσθετα , απελευθερώθηκαν 600 άτομα ορεινής πέρδικας και 700 άτομα πεδινής πέρδικας , οι οποίες προέρχονται από το εκτροφείο του Κ.Σ. Βόλου. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να επισημάνω την αγαστή συνεργασία μεταξύ της Ομοσπονδίας και των Κυνηγετικών Συλλόγων για την εύρυθμη λειτουργία του εκτροφείου.

Το εκτροφείο του Κ.Σ. Βόλου

Η Ζ΄Κ.Ο.Θ. έχει αναλάβει εξολοκλήρου τη χρηματοδότηση του εκτροφείου και ευελπιστούμε ότι με την εμπειρία και την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε όλα αυτά τα χρόνια η αναπαραγωγική διαδικασία θα αποφέρει μεγαλύτερο αριθμό νεοσσών.

Σε παγκόσμια κλίμακα η απελευθέρωση θηραμάτων αποτελεί ουσιώδες μέτρο, για τη διατήρηση των πληθυσμών σε επίπεδα τέτοια ώστε να ανταποκρίνονται επαρκώς στην κάρπωση, αλλά και για τον εμπλουτισμό περιοχών με επιθυμητά θηραματικά είδη. Γι αυτό το λόγο βρίσκονται κάθε χρόνο στην πρώτη θέση των φιλοθηραματικών δράσεων της Ομοσπονδίας .

 

Τέλος να ευχηθώ σε όλους τους συναδέλφους κυνηγούς μια καλή κυνηγετική χρονιά χωρίς ατυχήματα, με υγεία στους ίδιους και τις οικογένειές τους και σεβασμό στον συνάνθρωπο και το περιβάλλον.

Ζ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΣΠΟΡΑΔΩΝ

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Μπλόκο αγροτών στον αυτοκινητόδρομο Ε65

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο Ε65, λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *