Ακολουθήστε μας στο facebook

Με ρυθμούς χελώνας και η κατασκευή του 26ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας

Η επικεφαλής της παράταξης της αντιπολίτευσης ΝΕΑ ΠΟΛΗ κ. Άννα Παππά, σχολιάζει ότι η κατασκευή του 26ου Δημοτικού Σχολείου στη Χαλκίδα προχωρά με ρυθμούς χελώνας. Εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για την υπερβολικά αργή πρόοδο στα έργα και καλεί την δημοτική αρχή να αναλάβει δράση για την επιτάχυνσή τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο της ανέγερσης του 26ου δημοτικού σχολείου και να σταματήσουν να κάνουν μάθημα οι μαθητές σε ακατάλληλο κτήριο.

Η κ. Παππά δήλωσε:

Από ότι φαίνεται η Δημοτική Αρχή ακολουθεί ακριβώς την ίδια τακτική καθυστερήσεων και παρατάσεων με το Μουσικό Σχολείο Χαλκίδας(opens in a new tab).

Νέο γιοφύρι της Άρτας προστίθεται στα υπό κατασκευή έργα της Δημοτικής Αρχής!

Η σύμβαση για το έργο «Ανέγερση σχολικού κτιρίου για την μετεγκατάσταση του 26ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας» υπεγράφη στις 18/11/2022 από τη Δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα και τους αναδόχους.

Το έργο, συμβατικού ποσού 4.031.542,15 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», αφορά στην κατασκευή ενός νέου, προσβάσιμου σε όλους, πρότυπου σχολικού συγκροτήματος, με βιοκλιματικό σχεδιασμό, δυναμικότητας 150 μαθητών, για την μετεγκατάσταση του 26ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, στην περιοχή Μπαταριά.

Η αποπεράτωση του έργου έπρεπε να γίνει σε 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Δηλαδή στις 18/05/2024

Σε 8 ημέρες πρέπει να περαιωθεί σύμφωνα με τη συμβατική προθεσμία! Θα παραδοθεί; Όχι βέβαια!

Παρακάτω σας παραθέτω τη σημερινή εικόνα του σχολείου ….10/05/2024. Στα τούβλα…

Και οι μαθητές κάνουν ακόμα μάθημα στη γνωστή ακατάλληλη πολυκατοικία που εδώ και πάνω από 32 χρόνια στεγάζεται το 26ο δημοτικό σχολείο Χαλκίδας και να προαυλίζονται στον ακάλυπτο χώρο της, να ανεβοκατεβαίνουν τις επισφαλείς σκάλες της στα διαλείμματα και να συνωστίζονται στο υπόγειο γκαράζ της για τις εορταστικές εκδηλώσεις τους.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Με πολλές συμμετοχές οι αγώνες στίβου «Νίκη Μπακογιάννη» [ΦΩΤΟ]

  Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν για 4η συνεχόμενη χρονιά οι αγώνες στίβου «Νίκη Μπακογιάννη» Μια μεγάλη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *