Σάββατο , 21 Μαΐου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Μεταστέγαση του ΟΚΑΝΑ σε κτίριο ευρισκόμενο στον χώρο του Νοσοκομείου Χαλκίδας

Ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης κατά την συζήτηση με την Υφυπουργό Υγείας κυρία Ζωή Ράπτη επικεντρώθηκε και στο θέμα της μεταστέγασης της Μονάδας Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης (ΜΟΘΕ) Χαλκίδας, που ανήκει στον ΟΚΑΝΑ. Ο βουλευτής ήδη έχει αναδείξει το θέμα αυτό με μια σειρά ενεργειών, μεταξύ αυτών και η ερώτηση (αρ. 7435) προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια που είχε καταθέσει τον Ιούνιο του 2020.

Συγκεκριμένα, με την ερώτησή του ο Βουλευτής, και με τις συνεπακόλουθες ενέργειές του, έχει υπογραμμίσει την ανάγκη της μεταφοράς της ΜΟΘΕ η οποία στεγάζεται στην οδό Τσιριγώτη, ένα κάθετο στενάκι στον εμπορικότερο πεζόδρομο της Χαλκίδας, την οδό Αβάντων. Είναι δεδομένο ότι υπάρχει σοβαρό στεγαστικό ζήτημα με την συγκεκριμένη Μονάδα, καθώς επικρατούν άθλιες συνθήκες στο κτίριο που βρίσκεται σήμερα, ενώ δεν υπάρχει και χώρος υποδοχής, με τα ουσιοεξαρτημένα άτομα να περιμένουν στον δρόμο, όπου δεν μπορούν να τηρηθούν οι απαραίτητοι υγειονομικοί κανόνες, ιδιαίτερα δε κατά την τρέχουσα περίοδο της πανδημικής κρίσης.

Παράλληλα, εξαιτίας επιτηδείων που εκμεταλλεύονται την εξάρτηση των ατόμων που λαμβάνουν θεραπεία, έχουν καταγραφεί φαινόμενα εγκληματικών δράσεων, όπως εμπόριο ναρκωτικών, με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της περιοχής. Και όλα αυτά στον σκληρό πυρήνα του εμπορικού κέντρου της πόλης.

Η λύση που δρομολογείται είναι η μεταστέγαση του ΟΚΑΝΑ σε κτίριο ευρισκόμενο στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Χαλκίδας (οικόπεδο στρατοπέδου «ΠΑΠΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ»). Ο Θ. Ζεμπίλης βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας, τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ κ. ΑΘ. Θεοχάρη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (ΚτΥπ ΑΕ)» κ. Θ. Γιάνναρη, έτσι ώστε να πραγματοποιηθούν ταχύτατα όλες οι απαραίτητες τεχνικές ενέργειες ελέγχου, η διαδικασία νομιμοποίησης του κτιρίου και ακολούθως η επισκευή και διαμόρφωση του χώρου, ώστε να πραγματοποιηθεί η μετεγκατάσταση της ΜΟΘΕ.

eviaportal.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

14χρονη στη Λιβαδειά καταγγέλλει βιασμό από τον 35χρονο φίλο του πατέρα της

Μία ακόμη καταγγελία για βιασμό  γίνεται γνωστή, αυτή την φορά στη Λιβαδειά… Συνελήφθη ο φερόμενος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *