Παρασκευή , 2 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Μια αξέχαστη εμπειρία θα βιώσουν όσοι ακολουθήσουν τη δαιδαλώδη διαδρομή στο νότιο τμήμα της Πίνδου «το Πέρασμα του Μπάρου»

Με μια αξέχαστη εμπειρία θα βιώσουν όσοι ακολουθήσουν τη δαιδαλώδη διαδρομή στο νότιο τμήμα της Πίνδου, η οποία «ξύνει» τα σύννεφα.

Προικισμένη με ατελείωτο κάλλος είναι η Ελλάδα, αποτελώντας έναν τόπο ευλογημένο και γεμάτο με εντυπωσιακά τοπία, τα οποία δύσκολα συναντάς αλλού σε τόσο μεγάλη αφθονία.

Πέρα από τις αναρίθμητες μαγευτικές της παραλίες, η χώρα μας βρίθει και από ορεινά περάσματα. Πολλά από αυτά είναι, μάλιστα, άγνωστα και σε προκαλούν να τα ανακαλύψεις. Και στο τέλος θα σε ανταμείψουν.

Μία από τις ομορφότερες ορεινές διαδρομές είναι ο Αυχένας του Μπάρου, που δεσπόζει στη νότια πλευρά της Πίνδου και αποτελεί ένα από τα τρία περάσματα της οροσειράς.

Ο δρόμος συνδέει την Ανθούσα και το Χαλίκι (Θεσσαλία) με τους Καλαρρύτες και το Ματσούκι (Ήπειρος), μία διαδρομή που συνορεύει με τα σύννεφα, μιας και σε κάποια σημεία κινείται σε υψόμετρο άνω των 1.900 μέτρων, και έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις τις κορυφές Περιστέρι και Κακαρδίτσα στα 2.294 και 2.429 μέτρα αντίστοιχα.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο του Up Stories

Ο δρόμος υπήρχε από παλιά και χρησιμοποιούνταν από τους αγωγιάτες και τσελιγκάδες της Πίνδου, είτε για να μεταφέρουν ανθρώπους και εμπορεύματα στα δυσπρόσιτα χωριά, είτε για να βοσκήσουν τα κοπάδια τους. Το 2014 όμως ασφαλτοστρώθηκε πλήρως, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί σε ένα τουριστικό σημείο ενδιαφέροντος.

Ο δρόμος κουλουριάζεται σαν φίδι μέσα σε φαράγγια, πυκνόφυτα δάση και απόκρημνες πλαγιές. Η θέα είναι μοναδική και κάθε στροφή κρύβει και μία νέα οπτική έκπληξη από τους σχηματισμούς των επιβλητικών βράχων και τις απόκρημνες χαράδρες.

Οι παλιοί ντόπιοι αλλά και ακόμη και σήμερα οι νεότεροι που μιλούν την βλάχικη ονομάζουν την περιοχή Passa Mparou, δηλαδή, «το Πέρασμα του Μπάρου».

www.carandmotor.gr

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ημερίδα την Τετάρτη 07-12-2022 «Πρωτογενής τομέας- Εφαλτήριο ανάπτυξης για την Εύβοια»

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου σας προσκαλεί στην ενημερωτική ημερίδα, με …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *