Πέμπτη , 27 Ιανουαρίου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Μία έκθεση αφιερωμένη στο Ελληνική Επανάσταση του 1821 στο εκθεσιακό κέντρο του δήμου Ηλιούπολης

Με έργα της ζωγράφου και χαράκτριας Βασιλικής Ηλιακοπούλου και της εικαστικού και συντηρήτριας έργων τέχνης Βασιλικής Κολιπέτσα
Μία έκθεση αφιερωμένη στο Ελληνική Επανάσταση του 1821 και τους γνωστούς και άγνωστους πρωταγωνιστές της παρουσιάζουν η εικαστικός και καθηγήτρια Βασιλική Ηλιακοπούλου και η εικαστικός και συντηρήτρια έργων τέχνης Βασιλική Κολιπέτσα στο εκθεσιακό κέντρο του δήμου Ηλιούπολης. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 6 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 23 του μήνα.

Η ζωγράφος και χαράκτρια Βασιλική Ηλιακοπούλου παρουσιάζει σκηνές από τη Φιλική Εταιρεία και τον Αγώνα, σκίτσα, χαρακτικά αγωνιστών και ποιητών της περιόδου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 για να τονίσει τη σπουδαιότητα του αγώνα της Εθνεγερσίας και για να μεταλαμπαδεύσει τα μηνύματά του στις ερχόμενες γενεές.

Η Βασιλική Κολιπέτσα συμμετέχει με έργα χαρακτικά που απαθανατίζουν τους Οπλαρχηγούς και τα όπλα τους, τους καραβοκυραίους και τα καράβια τους, γνωστές και άγνωστες αγωνίστριες που πολέμησαν η κάθε μια με τα δικά της όπλα. Κόσμος πολύς, άλλοι γνωστοί κι άλλοι άγνωστοι που αγωνίσθηκαν κάτω από τη σκιά του έφιππου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη για την Απελευθέρωση, για εκείνο τον Μπλε Σταυρό του Μέλλοντος.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 11.00 έως τις 14.00 και από τις 18.00 έως τις 20.00 και η είσοδος των επισκεπτών θα γίνεται με μάσκα και την επίδειξη της κάρτας εμβολιασμού.

Protothema.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι fonografos στο You Tube

Δες επίσης

Το Μινόρε της Αυγής» θα ξεκινήσει τον δεύτερο κύκλο της την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου

Μια παράσταση γεμάτη με τα τραγούδια που σημάδεψαν την ιστορία του πειραιώτικου ρεμπέτικου Μετά την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *