Δευτέρα , 30 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Μία πολύ σημαντική κίνηση που αναδεικνύει την ελληνική επιχειρηματικότητα και προάγει την εξέλιξη στο χώρο της ηλεκτρικής κινητικότητας του μέλλοντος

Μία πολύ σημαντική κίνηση που αναδεικνύει την ελληνική επιχειρηματικότητα και προάγει την εξέλιξη στο χώρο της ηλεκτρικής κινητικότητας του μέλλοντος πραγματοποιεί η Πέτρος Πετρόπουλος Α.Ε.Β.Ε. στη χώρα μας.

Ο ελληνικός Όμιλος, ο οποίος φέτος γιορτάζει 100 χρόνια από την ίδρυσή του, επενδύει 10 εκατομμύρια ευρώ εκπονώντας ένα φιλόδοξο επιχειρηματικό σχέδιο υπό την ονομασία «Ecoshift», που στόχο έχει να καλύψει κάθε πτυχή της εξέλιξης, δημιουργίας και χρήσης ενός ηλεκτρικού οχήματος και των παρελκομένων του, με όρους βιώσιμης ανάπτυξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του carandmotor.gr, βασικό πυλώνα του «Ecoshift» αποτελεί η κατασκευή μιας γραμμής συναρμολόγησης ενός καινοτόμου ηλεκτρικού δικύκλου, το οποίο έχει εξελιχθεί εξ ολοκλήρου από το Innovation Business Unit του Ομίλου και θα απευθυνθεί τόσο σε ιδιώτες, όσο και σε εταιρείες.

Επένδυση στην Ελλάδα από την Πέτρος Πετρόπουλος για κατασκευή ηλεκτρικού δίκυκλου
Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά του νέου οχήματος περιλαμβάνονται οι πολλές δυνατότητες εξατομίκευσής του, φυσικά η αμιγώς ηλεκτρική κίνησή του που θα το καθιστά ιδιαίτερα εύχρηστο στην καθημερινή χρήση, αλλά και επιπλέον η αλληλεπίδραση με τον ίδιο το χρήστη-οδηγό, μέσω μιας νέας εφαρμογής που έχει εξελιχθεί και πάλι εξ ολοκλήρου από την ελληνική εταιρεία.

Η εφαρμογή αυτή θα δίνει τη δυνατότητα στο ιδιοκτήτη του οχήματος να λαμβάνει συνεχώς πληροφορίες και ενημερώσεις για την κατάστασή του, να ειδοποιείται για το πότε θα πρέπει να γίνονται οι περιοδικές συντηρήσεις του, ενώ θα του προσφέρει και μια σειρά από άλλες χρηστικές υπηρεσίες και πληροφορίες.

Επιπλέον των παραπάνω το «Ecoshift» περιλαμβάνει τη δημιουργία φορητών μονάδων μπαταριών αποθήκευσης ενέργειας για ηλεκτρικά οχήματα ή οικιακή χρήση, καθώς και μεγάλων συσσωρευτών για αποθήκευση ενέργειας σε βιομηχανίες και μεγάλες εγκαταστάσεις, μέσω της χρήσης επαναχρησιμοποιημένων συσσωρευτών (μπαταριών) οχημάτων.

Με αυτόν τον τρόπο δίνεται λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή με τις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων και την παράταση της «ζωής» τους, μέσω της χρήσης τους ως μονάδες αποθήκευσης.

Σημαντικό στοιχείο του «Ecoshift» που κλείνει με τον καλύτερο τρόπο τον ενεργειακό κύκλο ενός ηλεκτρικού οχήματος αποτελεί και η ανακύκλωση των μπαταριών όταν ολοκληρωθεί η διάρκεια χρήσης τους, ώστε να εξασφαλιστούν τα μέγιστα δυνατά περιβαλλοντικά οφέλη.

Το επενδυτικό σχέδιο της Πέτρος Πετρόπουλος Α.Ε.Β.Ε. εμπίπτει στους πυλώνες «πράσινη μετάβαση» και «ψηφιακός μετασχηματισμός» του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και χρηματοδοτείται κατά €5 εκατ. από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, κατά €3 εκατ. μέσω δανείου της Εθνικής Τράπεζας, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από ίδια συμμετοχή της εταιρείας.

Ήδη, πριν λίγες ημέρες, η Πέτρος Πετρόπουλος Α.Ε.Β.Ε. και η Εθνική Τράπεζα υπέγραψαν τη δανειακή σύμβαση για την πραγματοποίηση της πολύ σημαντικής αυτής επένδυσης, βάζοντάς την σε τροχιά υλοποίησης τα αμέσως επόμενα χρόνια.

www.carandmotor.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Φθιώτιδα: Τα δρομολόγια των κινητών Αστυνομικών μονάδων έως 5/2/2023

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την εβδομάδα από 30-01-2023 έως 05-02-2023 στη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *