Δευτέρα , 20 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Μία πρώτη γεύση από το Μουσείο του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη έδωσε ο γνωστός Θεσσαλονικιός αρχιτέκτονας Πέτρος Μακρίδης

Μία πρώτη γεύση από το Μουσείο του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη έδωσε ο γνωστός Θεσσαλονικιός αρχιτέκτονας Πέτρος Μακρίδης (MAS – Makridis Associates Architects).

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «Σήμερα, το γραφείο μας με τους συναδέλφους / φίλους Meira Kowalsky και Zvi Efrat από το Τελ Αβίβ και Verena von Beckerath και Tim Heide από το Βερολίνο, γιορτάζουμε την έκδοση της Προέγκρισης της οικοδομικής άδειας ανέγερσης του Μουσείου Ολοκαυτώματος της Ελλάδος από την Διεύθυνση Δόμησης και Πολεοδομικών Εφαρμογών του Δήμου Θεσσαλονίκης. Προχωράμε στην επόμενη φάση της σύνταξης της Οριστικής Μελέτης ώστε να υποβάλουμε αίτηση για την έκδοση της Οικοδομικής Άδειας στα μέσα του καλοκαιριού και η κατασκευή να μπορεί να ξεκινήσει στο τέλος του τρέχοντος έτους».

«Είμαστε πολύ περήφανοι που αυτό το «Μνημείο», ένα περίοπτο οκταγωνικό κτίριο, θα υπενθυμίζει το τραγικό γεγονός της προσπάθειας της ηγεσίας ενός έθνους να εξαλείψει την Εβραϊκή Κοινότητα της Ελλάδας, και θα αποτίει φόρο τιμής στα μέλη της, τα οποία αναγκάστηκαν στην αρχή να φορούν τα κίτρινα αστέρια του Δαβίδ, μετά να ζουν σε κλειστά γκέτο και τελικά να απελαθούν στα στρατόπεδα του Άουσβιτς-Μπίρκεναου, με αποτέλεσμα την απώλεια χιλιάδων εβραϊκών οικογενειών και συμπολιτών μας. Μια απώλεια που μας θυμίζει την σημασία του ρόλου της Εβραϊκής Κοινότητας κατά τη διάρκεια τόσων αιώνων, ειδικά στη Θεσσαλονίκη, την πόλη όπου άκμασε και βίωσε τις περισσότερες απώλειες», αναφέρει ο κ. Μακρίδης.

Την ολοκλήρωση των διαδικασιών, ώστε να δοθεί η προέγκριση της οικοδομικής άδειας μέσα στον Φεβρουάριο, είχε προαναγγείλει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος και είχε παρουσιάσει παράλληλα σειρά πρωτοβουλιών τις οποίες ανέλαβε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ώστε το έργο κατασκευής του Μουσείου Ολοκαυτώματος να περάσει πλέον στη σφαίρα της υλοποίησης.

Μεταξύ άλλων ο Δήμος Θεσσαλονίκης διέθεσε πάνω από 10 στρέμματα γης, επιλύοντας προβλήματα που είχαν να κάνουν με τη χωροθέτηση του Μουσείου, με τη δημιουργία των απαραίτητων προσβάσεων προς αυτό αλλά και με τη διαμόρφωση θέσεων στάθμευσης και κοινόχρηστων χώρων. Παράλληλα με την κατασκευή του Μουσείου Ολοκαυτώματος, ο σχεδιασμός του Δήμου Θεσσαλονίκης προβλέπει τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου 100 στρεμμάτων στην ευρύτερη περιοχή, το οποίο θα περιλαμβάνει τμήμα της διαδρομής που ακολουθεί η Πορεία Μνήμης.

www.thestival.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στη Λαμία ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Θα μιλήσει σε εκδήλωση στο ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης στις 27/3/2023 Στην πόλη της Λαμίας θα βρεθεί …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *