Πέμπτη , 8 Δεκεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Μία συναυλία για την προστασία του πλανήτη με τίτλο «Alpha Mission Delos & Οι [αβέβαιες] Τέσσερις Εποχές».

«Ηχηρό μήνυμα επείγουσας δράσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης», εστάλη από το Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, όπου, σε ειδική εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα Yehudi Menuhin προβλήθηκε η συναυλία που πραγματοποιήθηκε στη Δήλο, τον Μάιο.

Μία συναυλία για την προστασία του πλανήτη με τίτλο «Alpha Mission Delos & Οι [αβέβαιες] Τέσσερις Εποχές».

Την εκδήλωση, το βράδυ της Τετάρτης, διοργάνωσαν η ευρωβουλευτής της ΝΔ-ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη και η πρόεδρος του World Human Forum, Αλεξάνδρα Μητσοτάκη. Την παρακολούθησε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, η οποία συμμετείχε και στην εκδήλωση που ακολούθησε. «Η συναυλία της Δήλου αποτέλεσε μια συλλογική πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης της παγκόσμιας κοινότητας για τον πλανήτη, συνδυάζοντας την επιστήμη, την τεχνολογία του διαστήματος, τη μυθολογία και την τέχνη», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, Ρομπέρτα Μέτσολα
Η Ρομπέρτα Μέτσολα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, τόνισε «την ανάγκη να προστατευτεί η Δήλος από την απειλή της κλιματικής κρίσης», ενώ για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, υπογράμμισε ότι «είναι ανάγκη να παραμείνουμε ανοιχτόμυαλοι και να θυμόμαστε ότι είμαστε όλοι μαζί σε αυτό». Όπως είπε, «πρέπει να αναζητήσουμε σοφία στις εποχές που έχουν περάσει και, όπως επισημαίνει η πρωτοβουλία Αlpha Mission, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι μόνο μέσω της συνεργασίας διαφορετικών κλάδων μαζί με αυτή τη σοφία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις μεγαλύτερες προκλήσεις».

Η πρόεδρος του ΕΚ είπε, επίσης, ότι επισκέφθηκε τη Δήλο το καλοκαίρι από τη Μύκονο με την οικογένειά της, σημειώνοντας την ανάγκη σημαντικών επενδύσεων για την προστασία των αρχαίων μνημείων της. «Χρειάζεται να κάνουμε πολλές επενδύσεις για να διατηρήσουμε τόσο σημαντικούς ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους», είπε.

 

Η πρόεδρος του ΕΚ είπε ότι επισκέφθηκε τη Δήλο το καλοκαίρι με την οικογένειά της
Η πρόεδρος του World Human Forum, Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, πριν από την προβολή, είπε πως «είναι μια πολύ ιδιαίτερη μέρα σήμερα γιατί η Άρτεμις πέταξε επιτέλους, στο φεγγάρι και πέρα και φέρνει ένα μήνυμα για όλους μας, για την ανθρωπότητα: Να οικοδομήσουμε χρησιμοποιώντας επιστήμη και τεχνολογία που συμβαδίζουν με την τέχνη, την πνευματικότητα και τις ανθρωπιστικές επιστήμες, αυτή την προγονική ευφυΐα που υπήρχε όχι μόνο στη χώρα μου, την Ελλάδα, αλλά σε όλο τον πλανήτη. Μια σοφία να αντιμετωπίζουμε τη φύση διαφορετικά από αυτό που κάνουμε σήμερα. Να ξεκινήσει μια νέα σχέση, συμβιωτική σχέση».

Η πρόεδρος του World Human Forum, Αλεξάνδρα Μητσοτάκη
Η ευρωβουλευτής της ΝΔ-ΕΛΚ, Μαρία Σπυράκη, δήλωσε ότι είναι περήφανη για την προβολή της συναυλίας στο Ευρωκοινοβούλιο, στο χώρο όπου «αναδεικνύονται οι βασικές πτυχές της Δημοκρατίας και του σύγχρονου πολιτισμού», υπογραμμίζοντας «την ανάγκη εφαρμογής της περιβαλλοντικής νομοθεσίας».«Καθίσταται πιο επιτακτική η ανάγκη συνέχισης της συνεργασίας και της εφαρμογής μιας από τις πιο απαιτητικές -σε παγκόσμιο επίπεδο- περιβαλλοντικές νομοθεσίες για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης», τόνισε και αμέσως προσέθεσε: «Αυτή η πρωτοπόρος συναυλία μάς δίνει την ευκαιρία να γιορτάσουμε και να εργαστούμε για την επίτευξη των στόχων της βιωσιμότητας και της ειρήνης. Να ξεκινήσουμε μια μοναδική αποστολή σε ένα εξαιρετικό μέρος, το εμβληματικό νησί της Δήλου».

www.iefimerida.gr

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στο Μπρόντγουεϊ το Μιούζικαλ για τη ζωή και την καριέρα του Φρανκ Σινάτρα, σε σκηνοθεσία και χορογραφία της βραβευμένης με Tony, Κάθλιν Μάρσαλ

Νέο θεατρικό μιούζικαλ βασισμένο στη ζωή και την καριέρα του ίδιου του θρυλικού ηθοποιού και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *