Πέμπτη , 1 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Μίλτος Χατζηγιαννάκης ρωτάει τον Υπουργό Υγείας: Ποιο είναι το κυβερνητικό σχέδιο για την κάλυψη των αναγκών υγείας στην Χαλκίδα

Την εγκληματική υποβάθμιση του νέου Γενικού Νοσοκομείου της Χαλκίδας, ως αποτέλεσμα της ελλιπούς τροποποίησης–συμπλήρωσης του Οργανισμού του, φέρνει με ερώτησή του στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην ερώτησή του, παρά τις δεσμεύσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του τον Ιούλιο του 2021, από την προσφάτως εκδοθείσα τροποποίηση–συμπλήρωση του Οργανισμού του Νοσοκομείου της Χαλκίδας προκύπτει ότι προβλέπονται επιπλέον μόλις 8 θέσεις ιατρών και καμία οργανική θέση νοσηλευτικού, διοικητικού και λοιπού προσωπικού.

Με αυτήν την απόφαση, η λειτουργία του νέου Νοσοκομείου καθίσταται σοβαρά προβληματική σε βάθος χρόνου, καθώς οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τρομακτικές, την ίδια στιγμή που υπάρχουν περιστατικά ιατρών να καταρρέουν πάνω στο καθήκον δουλεύοντας σε εντατικούς ρυθμούς.

Κλείνοντας την ερώτηση ο αναπλ. Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισημαίνει ότι, με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από τις αποφάσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, επί της ουσίας ακυρώνονται οι εξαιρετικές κτιριακές εγκαταστάσεις και ο σύγχρονος εξοπλισμός του νέου νοσοκομείου.

Για τους λόγους αυτούς ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης ρωτάει τον Υπουργό Υγείας: Ποιο είναι το κυβερνητικό σχέδιο για την κάλυψη των αναγκών υγείας στην Χαλκίδα και στο Νομό Εύβοιας γενικότερα, εάν και πότε προτίθεται να μεριμνήσει για την κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών σε προσωπικό στο νέο νοσοκομείο της Χαλκίδας, ώστε το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών να διέπεται από όρους επάρκειας, ασφάλειας και αξιοπρέπειας και, τέλος, εάν σκοπεύει να τροποποιήσει τον Οργανισμό του νέου Νοσοκομείου, επιδιώκοντας τη θεσμική και επιχειρησιακή θωράκιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στο παρόν και στο μέλλον.

eviaportal.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Προσοχή μια βαθιά τρύπα άνοιξε στο οδόστρωμα στην περιοχή της Χαραυγής στο Καινούργιο Αγρινίου

Μια βαθιά τρύπα άνοιξε στο οδόστρωμα στην περιοχή της Χαραυγής στο Καινούργιο στον κάθετο δρόμο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *