Κυριακή , 27 Νοεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Μήνυμα του Δημάρχου Θηβαίων Γ. Αναστασίου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

28η Οκτωβρίου 1940. Οι σειρήνες ηχούν και μεταφέρουν την είδηση του πολέμου. Το ηρωικό «όχι» του Μεταξά σηματοδοτεί την είσοδο της Ελλάδας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Όχι στην υποταγή, όχι στην υποδούλωση, όχι στον φασισμό.

Οι Έλληνες στο έπος του ’40 δεν δείλιασαν μπροστά στον εχθρό, δεν φοβήθηκαν τον θάνατο, δεν δίστασαν να υπερασπισθούν την ελευθερία και την πατρίδα.

Κι εμείς οι απόγονοι εκείνων των Ελλήνων που έγραψαν ορισμένες από τις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας, έχουμε χρέος και καθήκον να διαφυλάξουμε το πολύτιμο αγαθό της Ειρήνης.

Σε καιρούς σκοτεινούς, σε νερά αχαρτογράφητα, σε στιγμές που το μέλλον φαντάζει αβέβαιο και ζοφερό, αντλούμε διδάγματα από τους προγόνους μας, που αγωνίσθηκαν για τα ιδανικά και αξίες που απολαμβάνουμε εμείς σήμερα. Και ο καλύτερος τρόπος να τους τιμήσουμε είναι να δείξουμε την ίδια θέληση και ομοψυχία μπροστά σε κάθε πρόκληση.

«Πάντα νικάει το δίκιο!
Μια μέρα θα νικήσει ο άνθρωπος.
Μια μέρα η λευτεριά θα νικήσει τον πόλεμο.
Μια μέρα θα νικήσουμε για πάντα» Γιάννης Ρίτσος, Οκτώβρης 1940.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων

Γεώργιος Δ. Αναστασίου

 

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Πόσοι συμπολίτες μας βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό σε μία μέρα

Την Παρασκευή 25/11/2022, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι–rapid tests για κορονοϊό  στην Λαμία Οι δωρεάν δειγματοληψίες έγιναν από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *