Σάββατο , 25 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

«Μνήμες νερού» στα Τρίκαλα το Σάββατο 18 Μαρτίου

Μια ενδιαφέρουσα θεατρική παράσταση από το Ελληνικό Δίκτυο Δήμων με Ποτάμια

Το Ελληνικό Δίκτυο Δήμων με Ποτάμια, διοργανώνει θεατρική παράσταση με ελεύθερη είσοδο, αύριο Σάββατο 18 Μαρτίου στις 08:00 στο Δημοτικό Κινηματογράφο στο Πάρκο Ματσόπουλου.

Η παράσταση «Μνήμες νερού» εντάσσεται στο πλαίσιο ενημέρωσης, πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης πολιτών και φορέων του προγράμματος «ΑΕΝΑΟΣ».

Σκοπός του προγράμματος είναι αφενός η ανάπτυξη και δημιουργία μίας πλήρης τεχνολογικής πλατφόρμας συνεχούς παρακολούθησης των περιβαλλοντικών παραμέτρων που επηρεάζουν την Προστασία και Διατήρηση του Υδάτινου Οικοσυστήματος του Κεφαλοπόταμου, «Το Μονοπάτι του Ασκληπιού», και αφετέρου η προσαρμογή και ενδυνάμωση της προσαρμοστικότητας της τοπικής κοινωνίας μέσα από βιωματικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Με τη χρήση των νέων ψηφιακών τεχνολογιών (μεγάλα δεδομένα, αισθητήρες, δορυφορικές εικόνες και τεχνητή νοημοσύνη), δημιουργούνται δεδομένα που θα συμβάλλουν στην βελτίωση των οικοσυστήματος, καταπολεμώντας τις απειλές από την κλιματική αλλαγή και προωθώντας την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Το Έργο «Αέναος» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Φυσικό Περιβάλλον & Καινοτόμες Δράσεις με τους Πολίτες 2020» με φορέα υλοποίησης την Κοιν.Σ.Επ. «Πρωτοβουλία για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» και συν δικαιούχους εταίρους την Αναπτυξιακή Εταιρεία Δήμου Τρικκαίων με διακριτικό τίτλο «E-Τρίκαλα Α.E.», το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού [ΤΕΦΑΑ], του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την Αστική Mη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Ελληνικό Δίκτυο Δήμων με Ποτάμια» και την Κοιν.Σ.Επ. «Κεφαλοπόταμος».

Το έργο, ύψους 28.785,00€, χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο / Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Διαδικτυακή ημερίδα του Δ. Ξηρομέρου με θέμα: «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά & τα εμβόλια» την Τρίτη 28 Μαρτίου

Ο Δήμος Ξηρομέρου σε συνεργασία με τους Δήμους Αργοστολίου, το Δήμο Ευρώτα, το Δήμο Πύργου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *