Τετάρτη , 7 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

«Μπέλλα Βράκα» μία παραλία τόσο μαγευτική αλλά και τόσο αστεία λόγω του ονόματός της

Απολαύστε μια μαγευτική πτήση πάνω από τα Σύβοτα Θεσπρωτίας, και συγκεκριμένα πάνω από μία παραλία τόσο μαγευτική αλλά και τόσο αστεία λόγω του ονόματός της.

Ο λόγος για τη «Μπέλλα Βράκα»! Αυτή η παραλία ενώνει τα Σύβοτα με το νησάκι Μουρτεμένο, που αποτελεί τμήμα του συμπλέγματος νησίδων που περιβάλλουν τα Σύβοτα, που δίκαια αποκαλούνται από πολλούς ως «Καραϊβική της Ελλάδας».

Μπορεί κανείς να την επισκεφτεί με τα πόδια περνώντας κυριολεκτικά μέσα από την θάλασσα. Είναι μια μικρή, γραφική παραλία στην οποία περπατάς ξεκινώντας από τα Σύβοτα και καταλήγεις στο νησάκι απέναντι, όπου βρίσκεται και το μεγαλύτερο κομμάτι της παραλίας. Υπάρχει η δυνατότητα να την επισκεφτείτε με αυτοκίνητο, το οποίο αφήνετε σε πάρκινγκ πάνω από την παραλία και κατεβαίνετε σε αυτήν από κατάλληλα διαμορφωμένο μονοπάτι.

Μόλις την αντικρίσετε θα μαγευτείτε από το πανέμορφο τοπίο. Δίπλα σε αυτή υπάρχουν και άλλες οργανωμένες παραλίες στις οποίες πηγαίνετε είτε από μονοπάτια είτε με βάρκα καθώς κάποιες από αυτές είναι απροσπέλαστες.

Λίγα λόγια για τα Σύβοτα
Τα Σύβοτα αποτελούν ένα από τα κυριότερα παραθαλάσσια θέρετρα της Ηπείρου και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού συγκεντρώνει πλήθος τουριστών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Ο οικισμός είναι χτισμένος σε έναν μικρό κόλπο στον οποίο βρίσκονται διάσπαρτες διάφορες νησίδες, κυριότερες εκ των οποίων είναι ο Άγιος Νικόλαος,το Μαύρο Όρος και το Μουρτεμένο.

Σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής είναι το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής, ο κατασκευασμένος το 1884 φάρος του νησιού Μαύρο Όρος καθώς και ο αρχαίος οικισμός του Βραχωνά. Κυριότερες παραλίες της περιοχής είναι η Μικρή και Μεγάλη Άμμος, η Μπέλλα Βράκα, η Ζάβια,η Πισίνα,η Ζέρη και ο Γαλλικός Μώλος. Σίγουρα αξίζει μια καλοκαιρινή- και όχι μόνο επίσκεψη. Απολαύστε την πτήση με το drone του Haanity!

www.iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Τι πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσουμε στα ξακουστά τσιπουράδικα του Βόλου;;;

Ο βραβευμένος και πολυμεταφρασμένος στο εξωτερικό συγγραφέας Κώστας Ακρίβος, ο οποίος κινείται μεταξύ Βόλου και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *