Ακολουθήστε μας στο facebook

Μυστικός αστυνομικός ξεσκέπασε 32 κιλά κοκαΐνης

Ένας μυστικός αστυνομικός κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των μελών του κυκλώματος και να μαθαίνει τις επόμενες κινήσεις τους. Τον εμπιστεύονταν και σε καμία περίπτωση δεν είχαν αντιληφθεί τον ρόλο του. Οι πληροφορίες του είχαν βοηθήσει τη Δίωξη Ναρκωτικών, τον Ιανουάριο του 2023, να εντοπίσει και να κατασχέσει κοκαΐνη αξίας πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ!Επίσης, να συλλάβει τους δυο Βραζιλιάνους, μέλη του κυκλώματος, το οποίο είχε εισάγει στη χώρα μας, μέσω εμπορικών πλοίων 32 κιλά κοκαΐνης από την Λατινική Αμερική. Τα ναρκωτικά είχαν εντοπιστεί μέσα σε ένα ταξί ενώ συνολικά, από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

32 κιλά και 300 γραμμάρια κοκαΐνης,
940 ευρώ, 1.73 δολάρια Η.Π.Α. και 5.550 REAIS Βραζιλίας,
GPS και 8 κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη και πριν από λίγες μέρες έγινε η εκδίκαση της υπόθεσης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά.

Οι αρχικές κατηγορίες ήταν «κακουργηματικού χαρακτήρα, της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και της διακεκριμένης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών κατ’ επάγγελμα με τη μορφή αποθήκευσης, αποστολής, μεταφοράς, εισαγωγής και κατοχής».

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης δυο εκ των συλληφθέντων, ποινικολόγο Γιάννη Γλύκα, «οι εντολείς μου B.K. και I.P. κάτοικοι Βραζιλίας, οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα 2 μέρες πριν εύρεση της ποσότητας, και ήρθαν σε επαφή με λοιπά φερόμενα μέλη της οργάνωσης, αντιμετώπισαν τις σοβαρές κατηγορίες της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και της διακεκριμένης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών κατ’ επάγγελμα υπό τις μορφές της αποθήκευσης, αποστολής, μεταφοράς, εισαγωγής και κατοχής.

Ενώπιον του ακροατηρίου, όμως κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, και όχι διεύθυνση όπως κατηγορούνταν, καθώς και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών κατ’ έμμεση αυτουργία, μην επιβάλλοντας έτσι την επαπειλούμενη ποινή της ισόβιας κάθειρξης, ενώ κρίθηκαν αθώοι για τις κατηγορίες της εισαγωγής, μεταφοράς, αποθήκευσης και αποστολής ναρκωτικών ουσιών.

Πρόκειται για δικογραφία που οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να προβούν σε μεγέθυνση των ρόλων των κατηγορουμένων, χρησιμοποιώντας με αμφιλεγόμενο τρόπο τη μέθοδο της ανακριτικής διείσδυσης. Το δικαστήριο, ωστόσο αντιλήφθηκε την πραγματική διάσταση της υπόθεσης, περιορίζοντας τις αποδιδόμενες κατηγορίες. Οι εντολείς μου διατρανώνουν τη μη εμπλοκή τους στην υπόθεση και την αθωότητά τους, όπως και θα αναδείξουν περαιτέρω ενώπιον του δευτεροβαθμίου δικαστηρίου, προσδοκώντας την πλήρη απαλλαγή τους από τις απομείνασες κατηγορίες» είπε ο συνήγορος της υπεράσπισης.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαρισα: Συμμετέχουμε και απαντάμε στο ερωτηματολόγιο για το ΣΒΑΚ…

Ως τις 31 Ιουλίου μπορεί η κάθε Λαρισαία και ο κάθε Λαρισαίος να απαντήσουν στο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *