Κυριακή , 24 Σεπτεμβρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Να απαγορευτούν τα έργα και το κυνήγι στις καμένες περιοχές σε όλη τη χώρα ζητά η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Ανοιχτή επιστολή απέστειλε στην Κυβέρνηση η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία ζητώντας να απαγορευτούν τα έργα στις καμένες περιοχές και το κυνήγι σε όλη τη χώρα.

Η επιστολή απευθύνεται στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Θεόδωρο Σκυλακάκη, στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, στη Γενική Διεύθυνση Δασών & Δασικού Περιβάλλοντος, στην Ελληνική Αστυνομία και στη Γραμματεία Προστασίας Ζώων.

Η επιστολή
«ΠΡΟΣ:
1. Πρωθυπουργό
2. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας
3. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
4. ΥΠΕΝ, Γενική Διεύθυνση Δασών & Δασικού Περιβάλλοντος
5. Ελληνική Αστυνομία
6. ΥΠΕΣ, Γραμματεια Προστασίας Ζώων

ΘΕΜΑ : Να απαγορευτούν τα έργα στις καμένες περιοχές και το κυνήγι σε όλη τη χώρα

Κύριοι,
Πάνω από 1,5 εκατομμύρια στρέμματα έχουν αποτεφρωθεί μέχρι σήμερα στη χώρα, ενώ οι φωτιές συνεχίζονται σε πολλά μέτωπα, με συνέπεια την απώλεια μεγάλου μέρους της άγριας πανίδας και ορνιθοπανίδας. Μπροστά σε αυτή την ανυπολόγιστη καταστροφή ζητάμε να πάρετε άμεσα μέτρα για την προστασία της εναπομείνασας άγριας ζωής και της βιοποικιλότητας στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Συντασσόμαστε με:

το αίτημα του Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος για την απόλυτη απαγόρευση στα αναδασωτέα κάθε άλλης χρήσης ή δραστηριότητας εκτός από την αναδάσωση.
το αίτημα του SaveWild – Δίκτυο για την Προστασία της Άγριας Ζωής για παύση της κυνηγετικής δραστηριότητας για 3 έτη σε όλη την Ελλάδα και κατ’ ελάχιστον για τους νομούς που δοκιμάστηκαν από πυρκαγιές. Εκτός από τον Έβρο στον οποίο έχει ήδη ανασταλεί το κυνήγι ζητάμε το μέτρο να περιλάβει οπωσδήποτε ολόκληρη την Αττική, τη Βοιωτία, την
Εύβοια, τη Φθιώτιδα, τη Μαγνησία, τη Ροδόπη, την Κορινθία και ολόκληρα τα νησιά που κάηκαν: Ρόδο, Κέρκυρα, Άνδρο, Κέα, Κύθνο και σε όποιο άλλο μέρος είχε ή θα έχει υποστεί καταστροφές από φωτιά.
Επίσης σε περιοχές που υπάρχουν είδη που κινδυνεύουν με εξαφάνιση ,όπως για παράδειγμα στη Χίο που ο εκεί κυνηγετικός σύλλογος ζητά περιορισμό του κυνηγιού (!) για να μην εξαφανιστούν οι πέρδικες.

Ήδη και παρά την απαγόρευση υπάρχουν πληροφορίες για κυνηγούς στα καμένα στη Ρόδο και στον Έβρο:

Ζητάμε την άμεση παρέμβαση της ΕΛΑΣ για την φύλαξη των καμένων εκτάσεων από τους λαθροκυνηγούς που επιχειρούν να αποτελειώσουν ότι απέμεινε από τη φωτιά.
Ζητάμε αυστηροποίηση των ελέγχων και των ποινών για τους παραβάτες
Τα μέτρα αυτά είναι τα ελάχιστα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία και την αναγέννηση των οικοσυστημάτων μετά την καταστροφή.

Ζητάμε την άμεση λήψη αποφάσεων για την διάσωση της ελληνικής φύσης!

Επισυνάπτονται:
1. Αίτημα Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας ΕΔΩ

2. Επιστολή SavWild ΕΔΩ

3. Επιστολή κυνηγετικού συλλόγου Χίου ΕΔΩ

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία»

zougla.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: 1ο Forum Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

  1ο Forum Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στη Στερεά Ελλάδα από το Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *