Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ναύπακτος: Το 1ο Διαδραστικό συνέδριο με επίκεντρο τις ανθρώπινες σχέσεις και τον ψυχισμό των ανθρώπων

Το 1ο Διαδραστικό συνέδριο με επίκεντρο τις ανθρώπινες σχέσεις και τον ψυχισμό των ανθρώπων. “I ΑΜ #NOT Α DOLL CONFERENCE” στις 29 /09 στην Ναύπακτο. Step into my shoes and give me voice.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα διαδραστικό συνέδριο με επίκεντρο τις ανθρώπινες σχέσεις και τον ψυχισμό των ανθρώπων.
Στο πλαίσιο του Ναύπακτος 2030 το “I ΑΜ #NOT Α DOLL CONFERENCE” έρχεται για πρώτη φορά την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024 στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ναύπακτο, με σκοπό να παρουσιάσει τον ρολό του ανθρωπίνου ψυχισμού όσο αφορά τις ανθρώπινες σχέσεις.
Στόχος του “I ΑΜ #NOT Α DOLL CONFERENCE” είναι η ανάδειξη των σημαντικών ζητημάτων που αφορούν το Δίκαιο και τις ανθρώπινες σχέσεις, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη της αντιμετώπισης της βίας, σωματικής και ψυχολογικής, μέσα από την προσέγγιση του ψυχισμού του θύτη και του θύματος, της οικογένειας της εκπαίδευσης και της δικαιοσύνης.

Η agenda του συνεδρίου βασίζεται στο πλαίσιο των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και ειδικά στο Sdg5 που αφορά στην ισότητα των φύλων της οποίας προϋπόθεση για να επιτευχθεί είναι πρωτίστως η εξάλειψη κάθε μορφής διάκρισης, επιβλαβών πρακτικών και έμφυλης βίας.
Μέσα από τον διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων, θα εξεταστούν προβληματισμοί και θα διατυπωθούν προτάσεις, προκειμένου να αναδειχθούν αποτελεσματικές λύσεις στα κρίσιμα αυτά ζητήματα που αφορούν κάθε πολιτισμένη κοινωνία και να «φωτιστεί» ο αντίκτυπος αυτών στις ανθρώπινες σχέσεις και στην εξελικτική πορεία ενός ατόμου από την παιδική του ηλικία έως την ενήλικη ζωή.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο 550 τ.μ θα πραγματοποιηθεί εικαστική έκθεση από 1.000+ ζωγραφιές παιδιών με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις μορφές βίας, ενώ θα παρουσιαστούν και τα 6 γλυπτά της σειράς @iamnotadoll_project “Δεν είμαι κούκλα” που δημιουργήθηκαν από την καλλιτέχνιδα κα Ιωάννα Παρασκευά.

Στον καταπράσινο προαύλιο χώρο του συνεδριακού κέντρου περισσότερα από
500 παιδιά κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από το παιχνίδι και την τέχνη να μάθουν για τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα από εξειδικευμένη ομάδα παιδαγωγών, ψυχολόγων και καλλιτεχνών.
Μια Διαδραστική εμπειρία με επίκεντρο την εκπαίδευση μέσω της βιωματικής συμμετοχής σε καλλιτεχνικά δρώμενα.
Δωρεάν Συμμετοχή στο συνέδριο
Διασφαλίστε τη συμμετοχή σας ως σύνεδρος στο “I ΑΜ #NOT Α DOLL CONFERENCE“. Αν δραστηριοποιήστε στους τομείς δικαιοσύνης, ψυχικής υγείας,
κοινωνιολογίας, πρόνοιας και εκπαίδευσης δηλώστε συμμετοχή στο panel ομιλητών μας.
https://nafpaktos2030.org/

 

Facts and Figures
 Σε μία τάξη 25 παιδιών τα 5 παιδιά είναι πιθανά θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, συνήθως από κάποιον που γνωρίζουν. Το ποσοστό αυτό αφορά και την Ελλάδα.
 Κάθε 2 δευτερόλεπτα που μετράμε ένα ανήλικο κοριτσάκι κάπου στον κόσμο εξαναγκάζεται σε πρόωρο γάμο
 Το ένα τρίτο των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων είναι ανήλικα παιδιά!
 Υπολογίζεται ότι 1 στις 3 γυναίκες είναι θύμα σωματικής ή σεξουαλικής βίας.
 5 μικρά κοριτσάκια κάθε λεπτό περνάνε το βασανιστήριο του ακρωτηριασμού των γεννητικών τους οργάνων.

 

Διεθνές συνεδριακό κέντρο Ναυπάκτου
https://nafpaktos2030.org/conference-center

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Συνέδριο, με θέμα τη «Διάσωση και Ανάδειξη Ορεινών και Φθινουσών περιοχών» της Ελλάδας, στο Ψηλό Χωριό ορεινής Δωρίδας, την Κυριακή 11 Αυγούστου

Πρόσκληση από την Ομοσπονδία Συλλόγων Β/Δ Δωρίδας Κυριακή 11 Αυγούστου στο Ψηλό χωριό Η Ομοσπονδία …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *