Πέμπτη , 23 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Νέα καταγγελία – «Η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα σταμάτησε πριν τέσσερα χρόνια λόγω έλλειψης προσωπικού»

Τι δήλωσε στο MEGA o πρώην σταθμάρχης Βόλου μετά την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.
Για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη μίλησε στο MEGA ο πρώην σταθμάρχης Βόλου, Γιώργος Αποστολέρης.

Στην τοποθέτησή του ο πρώην σταθμάρχης Βόλου χαρακτήρισε τον σταθμό της Λάρισας «δύσκολο», με πολύ έντονο φόρτο εργασίας.

Τόνισε ότι λόγω του φόρτου εργασίας παλιότερα στην βάρδια υπήρχαν δύο σταθμάρχες, όπως και δύο σταθμάρχες στην τηλεδιοίκηση.

Γιατί σταμάτησε η λειτουργία της τηλεδιοίκησης
Αναφορικά με την τηλεδιοίκηση στον σταθμό της Λάρισας υπογράμμισε ότι δούλευε πριν από 3 – 4 χρόνια, αλλά η λειτουργία της σταμάτησε γιατί δεν υπήρχε επαρκές προσωπικό.

«Μέχρι πριν 3-4 χρόνια λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση και αυτό θα απέτρεπε κάθε λάθος που θα μπορούσε να κάνει ένας σταθμάρχης ή μηχανοδηγός. Το 2004 στον Βόλο υπήρχαν 28 σταθμάρχες και 36 κλειδούχοι, σήμερα δεν υπάρχει κανένας. Σταμάτησε γιατί δεν υπάρχει προσωπικό», τόνισε.

Η τηλεδιοίκηση θέλει γύρω στα 11 άτομα. Φεύγουν συνεχώς σταθμάρχες, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει έμπειρο προσωπικό.

Σχετικά με την απαιτούμενη εκπαίδευση των σταθμαρχών ξεκαθάρισε: «Με σαράντα μέρες δεν γίνεσαι σταθμάρχης και, μάλιστα, δεν μπορείς να υπηρετήσεις σε ένα τέτοιο σταθμό με τόσο φόρτο εργασίας. Η εμπειρία αποκτάται μέσω εργασίας σε μικρούς σταθμούς και με μεταθέσεις».

Σύμφωνα με τον πρώην σταθμάρχη του Βόλου και ο μηχανοδηγός θα έπρεπε να κάνει μία εκφώνηση ότι θα πάρει την παρακαμπτήρια, δηλαδή στην γραμμή της καθόδου, και έτσι με την ανακοίνωση αυτή θα ενημερωνόταν και ο μηχανοδηγός της εμπορικής αμαξοστοιχίας.

Καταλήγοντας ο κ. Αποστολέρης υπογράμμισε ότι «στο μιλητό δεν γίνεται κυκλοφορία».

www.in.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Τα δάση, τα δέντρα και οι χώροι πρασίνου διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στη διασφάλιση μιας υγιούς ζωής για όλους, όπως επιβεβαιώνει παγκόσμια έκθεση

Στην έκθεση του Προγράμματος Παγκόσμιας Ομάδας Εμπειρογνωμόνων για τα Δάση της Διεθνούς Ένωσης Οργανισμών Έρευνας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *