Τρίτη , 29 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Νέα στοιχεία για την υπόθεση με τον ξενοδόχο, που κατηγορείται ότι έπαιρνε εκβιαστικά πίσω μέρος από τους μισθούς των εργαζομένων του

Νέα στοιχεία για την υπόθεση με τον ξενοδόχο, που κατηγορείται ότι έπαιρνε εκβιαστικά πίσω μέρος από τους μισθούς των εργαζομένων του, προκύπτουν από τη δικογραφία. Την καταγγελία στην Ασφάλεια Ηρακλείου έκαναν δύο γυναίκες νεαρής ηλικίας και ένας άνδρας.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, ο εργοδότης τους προέβαινε αρχικά στην καταβολή της προβλεπόμενης μισθοδοσίας μέσω τραπεζικών λογαριασμών, βάσει της συλλογικής σύμβασης εργασίας, και στη συνέχεια απαιτούσε να του επιστρέψουν μέρος των χρημάτων, με το δικαιολογητικό ότι υπήρχε μεταξύ τους προφορική συμφωνία.

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο κατηγορούμενος τους εξανάγκαζε με απειλή στο πλαίσιο της σχέσης εργαζόμενου εργοδότη σε ανοχή, με αποτέλεσμα οι καταγγέλλοντες να ζημιώνονται.

Η απειλή αυτή -σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε- επιτυγχανόταν κατά περίπτωση με τον αποκλεισμό ή την απειλή αποκλεισμού των παθόντων από την πρόσβαση στην εφαρμογή «Εργάνη», ώστε σε περίπτωση απόλυσης να μην μπορούν να μπουν στο ταμείο ανεργίας ή με την απειλή μη επαναπρόσληψης στο μέλλον.

Από την έρευνα της υπόθεσης και σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν οι καταγγέλλοντες, ο κατηγορούμενος ζήτησε και φέρεται να έλαβε εκβιαστικά από τους παθόντες χρηματικά ποσά ως εξής:

Σε μια από τις καταγγέλλουσες, με την απειλή ότι δεν θα εξέδιδε την απόλυση και την βεβαίωση εργοδότη, και ενώ η μισθοδοσία της βάσει της συλλογικής σύμβασης ήταν 1.120 ευρώ, ο κατηγορούμενος απαιτούσε με διακυμάνσεις να του επιστραφεί εντός τριών ημερών από την καταβολή σε μετρητά χρηματικό ποσό τέτοιο, ώστε ο καταβαλλόμενος μισθός να ανέρχεται τελικά στο χρηματικό ποσό των 750 ευρώ. Για τις ήδη καταβληθείσες αποδοχές της για εργασία τους μήνες Απρίλιο έως Ιούνιο, ύψους 3.000 ευρώ, ο εργοδότης της, όπως καταγγέλθηκε, της ζήτησε να του επιστρέψει 1.015 ευρώ. Από τις αποδοχές της για εργασία τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο, αποζημίωση απόλυσης, άδειας και δώρου Χριστουγέννων συνολικού ύψους άνω των 4.000 ευρώ, ο ίδιος φέρεται να ζητούσε πίσω το ποσό των 1.600 ευρώ.

Ο ξενοδόχος καταγγέλλεται επίσης από τη δεύτερη υπάλληλό του, ότι την απείλησε πως αν θα προχωρούσε στην επαναπρόσληψή της την επόμενη χρονιά, εάν από τις καταβληθείσες αποδοχές της το διάστημα Απρίλιο έως Οκτώβριο (ύψους 2.200 ευρώ), δεν του επέστρεφε 828 ευρώ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η καταγγελία του νεαρού υπαλλήλου, ο οποίος όπως καταγγέλθηκε, δικαιούταν από την καταβληθείσα μισθοδοσία Οκτωβρίου, αποζημίωση απόλυσης, άδειας και δώρου Χριστουγέννων, το ποσό των 2.050 ευρώ. Ο κατηγορούμενος φέρεται να απαιτούσε να του επιστρέψει 590 ευρω. Το ποσό αυτό φέρεται να ζήτησε ο κατηγορούμενος να του παραδοθεί στις 3 Νοεμβρίου το πρωί στο ξενοδοχείο του.

 

Μετά από αυτό οι αστυνομικοί της ασφάλειας προσημείωσαν το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ, τα οποία έδωσε ο καταγγέλλοντας στον κατηγορούμενο ξενοδόχο μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν. Ο νεαρός ξενοδοχοϋπάλληλος πήγε στο ξενοδοχείο το μεσημέρι εκείνης της ημέρας και σε συνάντηση που είχε με τον 46χρονο ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου του παρέδωσε 600 ευρώ. Ο ξενοδόχος σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ τα παρέλαβε, κράτησε το ποσό των 500 ευρώ και επέστρεψε το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.

Ακολούθησε η έφοδος της Αστυνομίας και η σύλληψη του 46χρονου.

Πηγή: creta24.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 1/12/2022 από τον Ερυθρό Σταυρό Τρικάλων

Ο Ερυθρός Σταυρός στα Τρίκαλα υπήρξε πρωτοπόρος στην οργάνωση προγραμμάτων αιμοδοσίας. Ήταν ανέκαθεν δίπλα σε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *