Σάββατο , 2 Μαρτίου 2024
Ακολουθήστε μας στο facebook

«Νομίζω ότι είναι το τέλος της Αριστεράς στην Ελλάδα» τόνισε ο Μάκης Βορίδηςμετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη

«Νομίζω ότι είναι το τέλος της Αριστεράς στην Ελλάδα» τόνισε ο Μάκης Βορίδης αναφερόμενος στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος.

Ο υπουργός Επικρατείας, αφού εξέφρασε τον σεβασμό του στις επιλογές όλων όσων ψήφισαν τον κ. Κασελάκη, πρόσθεσε, από την Κέρκυρα όπου βρίσκεται:

«Νομίζω, ότι είναι το τέλος της Aριστεράς στην Ελλάδα»
«…έχω και συγκεκριμένες απόψεις. Νομίζω, ότι είναι το τέλος της Aριστεράς στην Ελλάδα. Δηλαδή ξέρετε αυτή η Αριστερά, έχει μία παράδοση και η οποία πάει παλιά. Για όσους έχουμε μία στοιχειώδη, έτσι, συγκροτημένη εικόνα, του τι έχει συμβεί και ποια είναι διαδρομή της, αυτός ο χώρος, ήταν η διάσπαση από το ΚΚΕ εσωτερικού του 1968, ήταν ευρωκομμουνισμός, ήταν ο Μπερλιγκουέρ, ήτανε ο Κομμουνισμός με Δημοκρατία και όχι με τη δικτατορία του προλεταριάτου, ήταν όλη αυτή η ιστορική συζήτηση, που ανέδειξε μεγάλες φυσιογνωμίες, το Λεωνίδα Κύρκο, όλη η ιστορική διαδρομή στη μεταπολίτευση.

Και όλο αυτό καταλήγει σήμερα, στο ότι ένας άνθρωπος, εμφανίστηκε να κάνει διακοπές, έβαλε υποψηφιότητα και κέρδισε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, κερδίζοντας όλα του τα ιστορικά στελέχη, όλους τους υπουργούς του, όλα τα πρωτοκλασάτα του στελέχη.

Επομένως, αυτό για μένα είναι τι..; είναι η λογική συνέχεια της στρατηγικής ήττας, που έχει υποστεί η συγκεκριμένη έκφραση της Αριστεράς, από τις εκλογές και μετά.

Το πολιτικό συμπέρασμα αυτών των εκλογών
Το λογικό παρακολούθημα, είναι τόσο βαριά η ήττα, που έχουν υποστεί από την Κυβέρνηση από το 32 στο 21, από το 21 στο 17, στην αποχώρηση του Τσίπρα, στην υποψηφιότητα όλων των πρωτοκλασσάτων στελεχών και τελικώς στην ήττα τους από τον Κασσελάκη, που ουσιαστικά αποδεικνύει το ότι μία συγκεκριμένη αντίληψη, ευτυχώς για τη χώρα μας βρίσκεται σε αποδρομή. Τώρα, το πώς θα τα πάει ο Κασσελάκης, φυσικά θα τα δούμε, αλλά νομίζω, ότι ως πρώτο συμπέρασμα, αυτό μπορεί να καταγραφεί να αποτυπωθεί ως προϊόν της επιλογής που έκαναν οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ και αυτοί οι οποίοι, πήγαν να ψηφίσουν. Αυτό νομίζω, ότι είναι το συμπέρασμα το πολιτικό συμπέρασμα αυτών των εκλογών».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

www.iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Άλμα Λάτα: Με τατουάζ της Κλαούντια στο χέρι της

Η μητέρα της Κλαούντια, Άλμα Λάτα καθηλώνει με τα λόγια της, που δείχνουν τον πόνο, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *