Σάββατο , 26 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Δ. Καρδίτσας επιχειρεί να αντιμετωπίσει διαπιστώνοντας τους κινδύνους που εγκυμονούν στα πεζοδρόμια για διερχόμενους ποδηλάτες και πεζούς

Τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει σε σημεία του ποδηλατοδρόμου της οδού Μπλατσούκα, οι ρίζες των δένδρων που είχαν φυτευτεί κατά τη κατασκευή του επιχειρεί να αντιμετωπίσει ή τουλάχιστον να αμβλύνει ο Δήμος Καρδίτσας διαπιστώνοντας ότι εγκυμονούν πλέον και κινδύνους για διερχόμενους ποδηλάτες και πεζούς.

Τα προβλήματα – πέρα από την κακή κατάσταση του ίδιου του ποδηλατόδρομου που ο Δήμος ευελπιστεί να αντιμετωπίσει με την ένταξη έργου αποκατάστασης των ποδηλατοδρόμων από τις ζημιές του Ιανού ύψους 4,5 εκατ. ευρώσε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα- εντοπίζονται κυρίως στην πίεση που ασκεί το επιφανειακό ριζικό σύστημα των δένδρων στα φρεάτια και τις πλάκες των πεζοδρομίων.

Σε πολλά σημεία του φρεατίου που συλλέγει τα νερά μεταξύ ποδηλατοδρόμου και πεζοδρομίου διαπιστώνονται μεγάλες ανυψώσεις με τις σχάρες να μην εφάπτονται στις βάσεις τους και είτε να πέφτουν στο εσωτερικό του φρεατίου αφήνοντας επικίνδυνα κενά, είτε να προεξέχουν απειλητικά από αυτό.

Συνεργείο του Δήμου ξεκίνησε ήδη από το πρωί την πρώτη παρέμβαση στο σημείο που βρίσκεται απέναντι από την Δ/νση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Καρδίτσας σπάζοντας την πλακόστρωση του πεζοδρομίου και το τσιμεντένιο πλαίσιο του φρεατίου, προκειμένου να αποκατασταθεί η επιφάνεια που είχε υπερυψωθεί από τις ρίζες εγκυμονώντας κίνδυνο πτώσης για ανυποψίαστους διερχόμενους συμπολίτες.

.Αντίστοιχη παρέμβαση θα γίνει και λίγα μέτρα πιο πέρα, (στο ύψος του καταστήματος «Ντιβανίδη») όπου επίσης υπάρχουν επικίνδυνες υπερυψώσεις σχαρών και πλακών ενώ μέλη του συνεργείου εξετάζουν τις δυνατότητες παρέμβασης και στο σημείο έναντι του υποκαταστήματος της Τρ. Πειραιώς.

Κωστής Κριτσιάνης

www.karditsalive.net

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Σήμερα η γιορτή του Αγίου Στυλιανού

Μεγάλη γιορτή και σήμερα. Ποια ονόματα περιλαμβάνει το εορτολόγιο. Σήμερα είναι ημέρα γιορτής για τα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *