Πέμπτη , 30 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου εκφράζει την βαθιά δυσαρέσκειά του για το αιφνιδιαστικό λουκέτο του εργοστασίου της Tupperware έξω από τη Θήβα

Με ανάρτησή του μέσα από τα social media, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου εκφράζει την βαθιά δυσαρέσκειά του για το στο αιφνιδιαστικό λουκέτο του εργοστασίου της Tupperware έξω από τη Θήβα.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«1967-2023: Μια ιστορία 56 ετών που κλείνει χωρίς happy end. H ανακοίνωση της διοίκησης για «λουκέτο» του εργοστασίου της Tupperware αποτελεί ακόμη ένα αιφνίδιο σοκ για την τοπική μας κοινωνία.

Μια κοινωνία που έχει δεχθεί αλλεπάλληλα χτυπήματα τον τελευταίο καιρό και που κάνει προσπάθειες να ορθοποδήσει. Πριν από δύο χρόνια είχαμε βρεθεί αντιμέτωποι με το κλείσιμο της Pipelife, μια απόφαση που είχε αφήσει στον δρόμο περίπου 70 εργαζομένους. Σήμερα, το κλείσιμο της Tupperware, ενός από τα πρώτα εργοστάσια που είχαν ανοίξει στη βιομηχανική περιοχή της Θήβας, επηρεάζει σχεδόν 200 οικογένειες. Η μητρική εταιρεία επικαλείται το υψηλό εργατικό κόστος ως τον βασικότερο λόγο που αποχωρεί από την Ελλάδα.

Για μας δεν υπάρχει καμία λογική σε μια απόφαση που θέλει ένα εργοστάσιο να κλείνει. Και καλούμε την πολιτεία να θεσπίσει κίνητρα απασχόλησης και προσέλκυσης επενδύσεων στην περιοχή μας, ώστε να μειωθεί ο τόσο υψηλός δείκτης ανεργίας, ένας από τους υψηλότερους πανελλαδικά. Μόνο έτσι δεν θα «ερημώσουν» οι κοινωνίες μας.

Για να κρατήσουμε τους ανθρώπους μας στο τόπο τους πρέπει να τους δώσουμε και δουλειά. Για να διασφαλίσουμε ένα μέλλον στα παιδιά μας πρέπει να δημιουργήσουμε νέες και ποιοτικές θέσεις εργασίας. Τα πρόσφατα εγκαίνια μιας βιομηχανικής μονάδας στη Θήβα ήταν ένα ουσιαστικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Ας κάνουμε βήματα μπροστά. Όχι κινήσεις που μας γυρνούν προς τα πίσω» καταλήγει ο κ. Γιώργος Αναστασίου, Δήμαρχος Θηβαίων.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Συνεδριάζει το Δημ. Συμβούλιο Θέρμου την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο

Τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 και ώρα 18:00, θα διεξαχθεί η 7η/2023 συνεδρίαση του Δημοτικού …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *