Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Δημήτρης Σούρας για την βία και τις ακραίες συμπεριφορές – Αιτίες και λύσεις [ΒΙΝΤΕΟ]

 

Στα επίκαιρα και πολύ σοβαρά ζητήματα όπως  σχολικός εκφοβισμός, ενδο-έξω σχολική βία, ενδοοικογενειακή βία, ακραίες συμπεριφορές λόγω εθισμού στην χρήση υπολογιστών, αναφέρθηκε σε ειδική εκδήλωση, ο καταξιωμένος ψυχολόγος-ψυχίατρος κ. Δημήτρης Σούρας στη Σπερχειάδα.

Παρακολουθήστε την άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία για το πολύ σοβαρό ζήτημα της βίας στην ελληνική κοινωνία:

Με απλό μεστό τρόπο, μέσα κυρίως από πραγματικές περιπτώσεις, ανέδειξε τις πτυχές των ζητημάτων της βίας και παρέθεσε λύσεις που πρέπει να δώσουν πολιτεία και κοινωνία.

Ο κ. Σούρας μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα όλο και αυξανόμενα περιστατικά βίας που υπάρχουν πλέον στα σχολεία  και τόνισε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε τους όρους «σχολικό εκφοβισμό» και «bullying», αλλά τη λέξη «βία», η οποία γεννιέται -πρώτα από όλα- μέσα στο ίδιο το σπίτι, καθώς «πίσω από τη βίαιη συμπεριφορά ενός παιδιού κρύβεται πάντα ο γονιός», εκτός φυσικά αν υπάρχουν παθολογικά αίτια.

Αναφέρθηκε σε όλες τις μορφές σχολικού εκφοβισμού, στους παράγοντες που οδηγούν ένα παιδί στο να γίνει θύτης ή θύμα και πώς τον διαμορφώνουν στην ενήλικη ζωή του ενώ  απάντησε και σε ερωτήσεις από το κοινό.

 

 

Σπερχειάδα: Επιτυχημένη και άκρως ενημερωτική η πολύ σημαντική εσπερίδα για την βία και τον εθισμό των παιδιών στα ηλεκτρονικά παιχνίδια [ΦΩΤΟ]

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Εκτέλεση εργασιών στην οδό Αθηνών

Η ενημέρωση από την διεύθυνση Τεχνικών Έργων του  Δήμου Λαμιέων   “Σας ενημερώνουμε ότι στα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *