Κυριακή , 26 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Δήμος Καρπενησίου προχωράει στην ιδιωτικοποίηση του Βιολογικού Καθαρισμού

Δημοσίευση του Κώστα Μαστροκώστα Γραμματέα του Νομαρχιακού Τμήματος Ευρυτανίας της ΑΔΕΔΥ, για την ιδιωτικοποίηση του Βιολογικού Καθαρισμού στο Καρπενήσι

Με πρόσφατη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καρπενησίου (53/28-2-23) ο Δήμος προχωράει στην ιδιωτικοποίηση του Βιολογικού Καθαρισμού. Μια δημόσια παροχή και υπηρεσία του Δήμου ακόμα, όπως και τόσες άλλες, παραχωρείται στην ιδιωτική κερδοσκοπία χωρίς αναστολές και χωρίς ντροπή. Οι αιρετοί της πόλης πλην της εξαίρεσης ενός και μόνον Δημοτικού Συμβούλου την Ελάσσονος Μειοψηφίας, αυτού της Λαϊκής Συσπείρωσης, προχωρούν στην γνωστή πεπατημένη γι’ αυτούς που δεν είναι άλλη από την πλήρη και χωρίς όρους παράδοση υπηρεσιών και αγαθών στους ιδιώτες.

Η αποψίλωση κάθε «δημόσιου» και η αμφιλεγόμενη για πολλούς λόγους παράδοση του στην ιδιωτική εκμετάλλευση-κερδοσκοπία δεν είναι τίποτα άλλο παρά, σε μικρογραφία, η τραγωδία που ζει η χώρα τις τελευταίες μέρες με το έγκλημα των Τεμπών. Μετά το ξεπούλημα των πάντων από τις κυβερνήσεις είτε της “διάσωσης” είτε της “ελπίδας” είτε της “ανάπτυξης” ακολουθεί και το ξεπούλημα κάθε αγαθού, υπηρεσίας και περιουσίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τα σκουπίδια στους ιδιώτες, ο ηλεκτροφωτισμός στους ιδιώτες, το σφαγείο στους ιδιώτες, το νερό στους ιδιώτες, οι αθλητικές και άλλες υποδομές της πόλης στους ιδιώτες, ο πολιτισμός στους ιδιώτες, και στο τέλος και ο αέρας που αναπνέουμε στους ιδιώτες.
Το θλιβερό της υπόθεσης βέβαια είναι ότι η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ήταν ομόφωνη με τις θετικές ψήφους της Μείζονος Αντιπολίτευσης, τόσο του προηγούμενου επικεφαλής της όσο και του νέου που θα διεκδικήσει και τον δημαρχιακό θώκο.
Η βασική επιλογή των κυβερνητικών κομμάτων της «ευρείας δεξιάς» ανεξαρτήτως απόχρωσης είναι γνωστή. Όλα στους ιδιώτες. Το μόνο που απομένει για την συλλογική μας έκφραση που λέγεται Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η συμμετοχή στα πανηγύρια, οι εκκλησιασμοί, τα μνημόσυνα, η απονομή πλακετών τιμής ένεκεν με τις αντίστοιχες τρυφερές φωτογραφίες και οι κοπές πίτας που δίνουν τόνο αισιοδοξίας στο πόπολο της πόλης σε αντίθεση με την ζοφερή πραγματικότητα της ανεργίας, της εσωτερικής μετανάστευσης της φτωχοποίησης και της συνεπακόλουθης ερημοποίησης του τόπου.

Δεν μένει λοιπόν και τίποτα άλλο παρά να ιδιωτικοποιηθούν το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμαρχος για να ησυχάσουμε και να τελειώνουμε με αυτήν την ιλαροτραγωδία που παρατηρείται δυστυχώς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όλων των βαθμών όπου οι αιρετοί ως θλιβερές καρικατούρες εκπροσώπων του λαού, αντί να εκπροσωπούν τα δικά του συμφέροντα, εκπροσωπούν τα συμφέροντα επιχειρηματιών και κερδοσκοπικών ομίλων.

Και για να έχουν και το απαραίτητο «φύλο συκής» και την νομιμοποίηση ότι είναι εκπρόσωποί μας, επιδίδονται σε άσφαιρες διαφωνίες και αψιμαχίες μεταξύ τους για να κρύψουν ότι όλοι, μα όλοι τους, Νεοδημοκράτες, Συριζαίοι, Πασόκοι και λοιποί κολαούζοι του αστικοδημοκρατικού τόξου δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ίδια όψη του ίδιου νομίσματος.
Η συνέχεια αυτών των επιλογών είναι γνωστή. Αν δεν αντιδράσουν οι τοπικές κοινωνίες, τα μικρά και τα μεγάλα «Τέμπη» θα είναι μπροστά μας…

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στις Βρυξέλλες η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Για την 5η ευρωπαϊκή εκδήλωση ποιότητας και προέλευσης προϊόντων της Ένωσης AREPO Στην «5η Ευρωπαϊκή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *