Κυριακή , 2 Απριλίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο δήμος Ναυπακτίας από την πλευρά του ζητά και αυτός να επανασυσταθεί η Δημοτική Αστυνομία και διεκδικεί μέσω της προκήρυξης 10 θέσεις

Έως τις 31 Ιανουαρίου 2023 παρέτεινε το Υπουργείο Εσωτερικών την προθεσμία υποβολής των αιτημάτων από πλευράς δήμων για προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία, μέσω της προκήρυξης του ΑΣΕΠ.

Το Υπουργείο έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε 1.264 μόνιμες προσλήψεις για όλους τους δήμους της χώρας.
Ο δήμος Αγρινίου έχει ήδη στείλει αίτημα για να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις,14 στον αριθμό, προκειμένου η Δημοτική Αστυνομία να μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερες στις αυξημένες της αρμοδιότητες με βάση και το νέο θεσμικό πλαίσιο, αλλά και να λειτουργήσει μόνιμα η απογευματινή βάρδια, κάτι που μέχρι σήμερα είναι ανέφικτο, γιατί όταν επανασυστάθηκε η Δημοτική Αστυνομία το 2015, λειτούργησε με λιγότερο προσωπικό.

Ο δήμος Ναυπακτίας από την πλευρά του ζητά και αυτός να επανασυσταθεί η Δημοτική Αστυνομία και διεκδικεί μέσω της προκήρυξης 10 θέσεις (μία θέση ΠΕ, μία ΤΕ και οκτώ ΔΕ). Μάλιστα για το σκοπό αυτό ο δήμος Ναυπακτίας είχε εδώ και καιρό τροποποιήσει τον Οργανισμό του, προκειμένου το αίτημα να συνάδει με τα οργανικά κενά, όπως είναι η απαίτηση του Υπ. Εσωτερικών.

Για το Δήμο Ναυπακτίας, αλλά και τους περισσότερους φορείς της πόλης, η δημοτική αστυνομία είναι ένα εργαλείο, που θα μπορούσε να προσφέρει πολλά στην καθημερινότητα της πόλης, που για μεγάλα χρονικά διάστημα παρουσιάζει αυξημένη επισκεψιμότητα και ευταξία γύρω από θέματα όπως το κυκλοφοριακό και άλλα, παραμένει ζητούμενο.

Από την πλευρά το Δήμος Μεσολογγίου ζητά την κάλυψη τριών θέσεων (μία θέση ΤΕ και δύο θέσεις ΔΕ). Στο Ψηφιακό Οργανόγραμμα του Δήμου Μεσολογγίου υπηρετούν τέσσερις Δημοτικοί Αστυνομικοί (2 υπάλληλοι ΠΕ και 2 υπάλληλοι ΔΕ), ενώ υφίστανται 11 κενές θέσεις Δημοτικής Αστυνομίας, καθώς και σε αυτή την περίπτωση η Δημοτική Αστυνομία, το 2015 επανασυστάθηκε με μειωμένο προσωπικό. Ήδη η κάλυψη των τεσσάρων από τις 15 οργανικές θέσεις Δημοτικής Αστυνομίας δημιουργεί προβλήματα δυσλειτουργίας, πολύ περισσότερο δε σήμερα μετά και την απόδοση νέων αρμοδιοτήτων στη Δημοτική Αστυνομία. Παρόλα αυτό ο δήμος Μεσολογγίου δεν ζήτησε την κάλυψη του συνόλου των κενών θέσεων.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα Συνείδηση

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ετήσια άσκηση ετοιμότητας στην Πυροσβεστική Λαμίας

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαμίας μς ενημερώνει και μας προσκαλεί στην Ετήσια άσκηση ετοιμότητας που έχει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *