Παρασκευή , 3 Δεκεμβρίου 2021
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας ενημερώνει τους συναδέλφους εμπόρους

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας ενημερώνει τους συναδέλφους εμπόρους, ότι δόθηκε παράταση στην προθεσμία υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων για τους ανεμβολίαστους και μη νοσήσαντες εργαζομένους στην Εργάνη, για τις εβδομάδες:18-24/10/2021, 25-31/10/2021, 01-07/11/2021 , 08-14/11/2021 και 15-21/11/2021.

Η νέα προθεσμία είναι μέχρι τη Δευτέρα στις 29 Νοεμβρίου.
Υπενθυμίζουμε ότι οι εργοδότες οφείλουν να ελέγχουν και να οριστικοποιούν την εικόνα που θα δημιουργείται στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ (eservices.yeka.gr), κάνοντας είσοδο με τους κωδικούς τους και υποβάλλοντας υπεύθυνη δήλωση κάθε βδομάδα στην οποία θα δηλώνει τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, πόσα διαγνωστικά τέστ έκαναν την εβδομάδα. Σε περίπτωση μη διενέργειας τεστ από τους εργαζόμενους θα πρέπει να υπάρχει νόμιμη αιτιολογία, (τηλεργασία-νόμιμη άδεια).
Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς τα πρόστιμα που θα κληθούν να πληρώσουν οι παραβάτες του μέτρου είναι μεγάλα, και δεν επιτρέπονται να γίνονται λάθη λόγω παράλειψης ή ολιγωρίας.

Οι κυρώσεις που προβλέπονται:
Στους εργαζόμενους που δεν υποβάλλονται σε rapidtest πρόστιμο 300 ευρώ σε περιπτώσεις πλήρους απασχόλησης και 150 ευρώ για μερική απασχόληση.
Εάν ο εργοδότης δεν υποβάλλει την Υπεύθυνη Δήλωση με την κατάσταση των εργαζομένων, του επιβάλλεται πρόστιμο 2.000 ευρώ.
Σε περίπτωση υποβολής ψευδούς δήλωσης, επιβάλλεται στον εργοδότη πρόστιμο 10.000 ευρώ.
Το σύστημα θα διασταυρώνει την υπεύθυνη δήλωση του εργοδότη με τα δεδομένα της ΗΔΙΚΑ και θα αποστέλλει πρόστιμα στους εργοδότες που έχουν διαφορές.

Από την Διοίκηση του Συλλόγου

Εγγραφείτε στο κανάλι fonografos στο You Tube

Δες επίσης

Επίβλεψη έργων στην Βοιωτία από τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό

Σειρά έργων, τα οποία ξεκινούν άμεσα, είναι σε εξέλιξη ή ολοκληρώνονται στην Π.Ε. Βοιωτίας επέβλεψε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *