Παρασκευή , 21 Ιανουαρίου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Ο Εμπορικός Σύλλογος της Καρδίτσας χαρακτηρίζει τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν άδικα και μονόπλευρα

Ο Εμπορικός Σύλλογος της Καρδίτσας χαρακτηρίζει τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την αντιμετώπιση του covid 19 άδικα και μονόπλευρα για έναν τόσο σοβαρό κλάδο.

Τα μέτρα είναι ανεφάρμοστα λόγω πρακτικών προβλημάτων και αποτελούν παράγοντα αθέμιτου ανταγωνισμού καθώς εξαιρούν κλάδους όπως αυτών των πολυκαταστημάτων που ενώ πρέπει δεν τυγχάνουν της ίδιας αντιμετώπισης ώστε να υπάρχει ισορροπία και ίδιοι κανόνες λειτουργίας στην αγορά. Τα εμπορικά καταστήματα τηρούν όλα τα υγειονομικά μέτρα και το παρελθόν έδειξε ότι δεν είναι εστίες μόλυνσης και μεταδοτικότητας του covid 19. Τα μέτρα θα πρέπει να εφαρμοστούν οριζόντια σε όλες τις επιχειρήσεις ώστε να μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός

Διανύουμε μία δύσκολη περίοδο και οι Έμποροι προσπαθούμε να κρατήσουμε ανοιχτά τα καταστήματά μας και τα μέτρα αυτά μόνο το Εμπόριο δεν στηρίζουν.

Η ευθύνη εισόδου στα καταστήματα, ανεμβολίαστων καταναλωτών πρέπει να επιβαρύνει τους ίδιους και όχι την Εμπορική επιχείρηση που καλείται να κάνει τους ελέγχους, πράγμα αδύνατο ειδικά όταν αναφερόμαστε σε αυτοαπασχολούμενους ή σε πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Οι καταστηματάρχες του λιανικού εμπορίου δεν έχουν τη θεσμική αρμοδιότητα να διενεργούν ελέγχους σε κάθε εισερχόμενο στα καταστήματά τους για το εάν έχει εμβολιαστεί, εάν έχει νοσήσει ή διαθέτει αρνητικό rapidtest. Επιπλέον, ενδέχεται να αναπτυχθούν διαπληκτισμοί και απρεπείς συμπεριφορές ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους πελάτες που επιχειρούν να εισέλθουν σε κατάστημα την ίδια στιγμή.

Απαίτηση όλου του Εμπορικού κόσμου είναι τα μέτρα να παρθούν άμεσα πίσω και να δοθούν λύσεις στήριξης για τον εμπορικό κόσμο. Λύσεις όπως την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος ειδικά μετά τις ανακοινώσεις για τις υπέρογκες αυξήσεις, όπως τη μη επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών (πράγμα που έγινε στους πυρόπληκτους της Εύβοιας), τη μείωση του συντελεστή του φόρου εισοδήματος, την πάταξη του παρεμπορίου και την εύκολη πρόσβαση των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο τραπεζικό σύστημα ώστε να υπάρχει η αναγκαία ρευστότητα. Ειδικά για τους Εμπόρους της Καρδίτσας απαίτησή μας είναι να υπάρξει στο 100% αποζημίωση από τις ζημιές που προκάλεσε ο Ιανός.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 10/11/2021 και ώρα 18:00 στην κεντρική πλατεία της Πόλης μας.

Η φωνή μας πρέπει να ενωθεί με αυτή όλων των Εμπορικών Συλλόγων Πανελλαδικά ώστε οι δράσεις μας να είναι κοινές για να είναι και να γίνουν πιο δυνατές.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Εγγραφείτε στο κανάλι fonografos στο You Tube

Δες επίσης

Ξεπέρασαν τις 1000 υπογραφές των πολιτών για να γίνει επιτέλους ο νέος δρόμος Αγρίνιο-Καρπενήσι

Μεγάλο αποδεικνύεται το ενδιαφέρον των πολιτών για να γίνει επιτέλους ο νέος δρόμος Αγρίνιο-Καρπενήσι και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *