Πέμπτη , 30 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

«Ο Εσταυρωμένος» Αγώνας για να μην γίνει η φυλακή, φροντιστήριο για νέα εγκλήματα στο ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου

Δίπλα στους ανήλικους και τους νέους κρατούμενους στο Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας, το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου και στο ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου, βρέθηκε για ακόμη μια φορά ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο Εσταυρωμένος», προσφέροντας μια ικανή ποσότητα γλυκών (μελομακάρονα, κουραμπιέδες και βασιλόπιτες), τηλεκάρτες, σεντόνια, μαξιλαροθήκες κ.α. για να καλύψει μέρος των αναγκών των κρατούμενων.

Όπως επισημαίνεται από τον Σύλλογο «είναι θλιβερό να βρίσκονται μέσα σε κάγκελα φυλακών ανήλικοι. Η θέση τους είναι στο σπίτι των γονιών τους, στα σχολεία, στα κέντρα ξένων γλωσσών, στους αθλητικούς χώρους κ.α. και όχι σε ιδρύματα και φυλακές. Κι όμως, κάποιες κακές επιλογές, παρέες και παραβατικές ενέργειες τους οδήγησαν στους χώρους κράτησης.

Πονάει η ψυχή μας όταν βλέπουμε τα παιδικά τους πρόσωπα σ’ αυτούς τους χώρους. Ποιος μπορεί να αντικαταστήσει τους γονείς, τους οικείους, τους δασκάλους και όλους εκείνους που προσπαθούν να βοηθήσουν τα παιδιά για να δημιουργήσουν έναν καλό χαρακτήρα; Κι όμως, και στις φυλακές και στα ιδρύματα, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που κάνουν τα πάντα για να έχουν και αυτά τα παιδιά αγάπη, ενδιαφέρον και όλα τα απαραίτητα για την διαβίωσή τους.

Ο Ιερέας, οι Κοινωνικοί Λειτουργοί, οι δάσκαλοι κ.α. προσπαθούν με κάθε μέσο να βοηθήσουν για να μην επιστρέψουν στη φυλακή οι μικροί παραβάτες. Κάνουν αγώνα για να μην γίνει η συγκατοίκηση με τους άλλους φυλακισμένους φροντιστήριο για νέα εγκλήματα.

Ο «Εσταυρωμένος», είναι παρών και σ’ αυτές τις θεάρεστες προσπάθειες».

magnesianews.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Aυξημένη κατά 69,9% καταγράφεται η μέση πληρότητα των ξενοδοχείων Αθήνας- Αττικής το πρώτο δίμηνο του 2023

Θετικά τα μηνύματα στην αρχή του έτους Aυξημένη κατά 69,9% καταγράφεται η μέση πληρότητα των …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *