Ο Πάνος Βλάχος μαζί με την σκηνοθέτιδα της παράστασης “Δον Ζουάν” Λητώ Τριανταφυλλίδου συνθέτουν μια νέα αφήγηση γύρω από θρυλικό αντιήρωα και επανεξετάζουν τη θέση του άντρα στον σύγχρονο κόσμο.
Ο βραβευμένος ηθοποιός ερμηνεύει τον εμβληματικό χαρακτήρα που αποτελεί, ιστορικά, μεγάλη πηγή έμπνευσης στη σκηνή του Βεάκη έχοντας δίπλα του τους ηθοποιούς Κώστα Φιλίππογλου, Παναγιώτη Κατσώλη, Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη, Ειρήνη Μπούνταλη και Μελίνα Βαμπούλα.
Λίγα λόγια για το έργο
Προσπαθώντας να ξεφύγει τις συνέπειες των πράξεων του, ένας αποτυχημένος καλλιτέχνης, ο Δον Ζουάν καταφεύγει στο μπαρ του πατέρα του. Εκεί, σε εκεί σε μια διαστρεβλωμένη απεικόνιση της κοινωνίας μας, ο Δον Ζουάν ανακαλύπτει ότι το πραγματικό του ταλέντο είναι να κερδίζει ακολούθους. Γοητεύει τους αποπροσανατολισμένους θαμώνες και σχηματίζει μια λατρεία γύρω από την προσωπικότητά του. Καθώς το μπαρ μετατρέπεται σε “Εκκλησία”, χώρος έκφρασης μιας New Age Cult (αίρεση), και οι ακόλουθοι του γίνονται όλο και πιο αφοσιωμένοι, τα όρια μεταξύ πίστης και χειραγώγησης γίνονται θολά. Σε αυτήν την ανανεωμένη εκδοχή του ήρωα, ο Δον Ζουάν γίνεται το απόλυτο σύμβολο της εποχής μας, κατέχοντας δύο κρίσιμα “ταλέντα” την απουσία ιδεολογίας και την αμετροεπή φιλοδοξία.
Αποδεσμευμένος από κάθε ηθικό φραγμό, ο Δον Ζουάν επιδίδεται σε ένα εμπόριο ελπίδας, προσφέροντας τον εύκολο δρόμο προς την ευτυχία σε κάθε ακόλουθό του. Έτσι, γίνεται ένας καθοδηγητής χωρίς ηθικό πυρήνα, ένας έμπορος ονείρων που υπόσχεται ελευθερία χωρίς όρια, αδυνατώντας όμως να προβλέψει τις καταστροφικές συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει η ρηχότητα των διδαχών του.
Εορταστικό πρόγραμμα παραστάσεων
Την περίοδο των γιορτών οι ημέρες και ώρες της παράστασης “Δον Ζουάν” στο Βεάκη αλλάζουν. Αυτές είναι οι ημέρες και οι ώρες των παραστάσεων: Τετάρτη 25/12 & 1/1 στις 9 μ.μ. Πεμπτη 26/12 & 2/1 στις 9 μ.μ. Παρασκευη 27/12 & 3/1 στις 9 μ.μ. Σαββατο 28/12 & 4/1 στις 9 μ.μ. Κυριακη 29/12 στις 7.30 μ.μ. και Κυριακή 5/1 στις 9 μ.μ.
Προπώληση εισιτηρίων: more.com
Δείτε φωτογραφίες της παράστασης