Παρασκευή , 2 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

O Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος “Το Αιτωλικό” σας προσκαλει στη δράση “Click στη Natura”! στις 5 & 6 Νοεμβρίου 2022.

Η δράση “Click στη Natura” αποτελεί μέρος του Project “Ανάσες Πολιτισμού 2022” το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα και την Oικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, και σε συνεργασία με τον Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ (Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής)
Η δράση αφορά ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους, καθώς και όλους όσους θα ήθελαν ακόμα και με το φακό του κινητού τους, να αποθανατίσουν το φυσικό κάλλος της περιοχής μας και να γνωρίσουν φωτογραφικά την χλωρίδα και την πανίδα αυτής.(Η συμμετοχή στη δράση “Click στη Natura” είναι ΔΩΡΕΑΝ!)
Αναλυτικό Πρόγραμμα Δράσης
Σάββατο 5 Νοεμβρίου / ώρα 6.00 μ.μ. αίθουσα Πολ. & Μορφ. Συλ. “Το Αιτωλικό (όπισθεν Δημαρχείου Αιτωλικού)
-Χαιρετισμός εκπροσώπου Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ
-“Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών Natura” από τον Βιολόγο-Οικολόγο κ. Φώτη Περγαντή
Σύντομη παρουσίαση του δικτύου προστατευόμενων περιοχών Natura με σκοπό τη γνωριμία τους.
-“Η Φύση στο Κάδρο” από τον Περιβαλλοντολόγο/Φωτογράφο κ. Γιάννη Ρουσόπουλο
Παρουσίαση της βιοποικιλότητας και της πολυμορφίας τ της περιοχής natura της περιοχής Μεσολογγίου /Αιτωλικού, μέσω του φωτογραφικού φακού.
-“Η Νύχτα μέσα από το φακό μου” από το Φωτογράφο κ. Γιώργο Ντέκα
Παρουσίαση της σχέσης της φωτογραφίας με το νυχτερινό τοπίο.
-Workshop Νυχτερινής Φωτογραφίας με τον Γιώργο Ντέκα.
Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα μεταφερθούμε στην τοποθεσία όπου θα πραγματοποιηθεί το workshop (εμπροσθεν Μουσείου Β.Κατράκη) για μία νυχτερινή φωτογράφιση της φύσης και του φεγγαριού υπό τις φωτογραφικές συμβουλές της κατάλληλης λήψης του Γιώργου Ντέκα.
Απαραίτητος εξοπλισμός για τους έχοντες φωτογραφική μηχανή, το φωτογραφικό τρίποδο.
Κυριακή 6 Νοεμβρίου / ώρα 11.30 μ.μ.

-Workshop Φωτογραφίας Φύσης με το Γιάννη Ρουσόπουλο

Αφετηρία και σημείο εκκίνησης θα είναι η τοποθεσία “Λιμανάκι” στο Αιτωλικό.

Θα γίνει ξενάγηση και παρουσίαση στην εν λόγω τοποθεσία από τον εκπρόσωπο του Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ και μέλος του Τμήματος Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Λάμπρο Χαρέλο, καθώς επίσης και φωτογράφιση των πτηνών που βρίσκονται στην τοποθεσία.

Έπειτα όλοι οι συμμετέχοντες θα αναχωρήσουν για τη φωτογραφική περιήγηση / workshop στην περιοχή Natura υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Ρουσόπουλου.

Η μετακίνηση των συμμετέχοντων θα γίνει με 7θεσιο και 9θεσιο βαν που θα διαθέσει ο Πολ. Σύλλογος, καθώς και με αυτοκίνητα.

Παρακαλούμε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα συμμετοχής για τη διευκόλυνση του συντονισμού, ανοίγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://forms.gle/auYn49BMqz1atKS98

Η συμμετοχή είναι ανοιχτή για όλους και ΔΩΡΕΑΝ.

Σε συνέχεια της ανωτέρω δράσης το μήνα Δεκέμβριο θα ακολουθήσει Έκθεση Φωτογραφίας με φωτογραφίες όλων των συμμετεχόντων, με σκοπό την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς της περιοχής μας και της πολύτιμης οικολογικής της σημασίας.

Τα έξοδα εκτυπώσεων των φωτογραφιών για την πραγματοποίηση της Έκθεσης θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου από το ταμείο του Πολ. & Μορφ. Συλλόγου “Το Αιτωλικό”

Τηλ. επικοινωνίας: Aστέρω Περγαντή 697 636 0004

Μιχ. Κότσαρης 697 281 2941

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Όσοι έχουν επισκεφτεί το νεκροταφείο των Ταξιαρχών στον Βόλο, σίγουρα θα έχουν προσέξει έναν όχι και τόσο συνηθισμένο τάφο

Τα νεκροταφεία κρύβουν πολλές ανθρώπινες ιστορίες, πολλές εκ των οποίων έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και αξίζει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *