Κυριακή , 26 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη του λιμανιού του Μεσολογγίου παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα

Ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη του λιμανιού του Μεσολογγίου παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα από τους μελετητές, παρουσία του Δημάρχου Κώστα Λύρου, του Αντιπεριφερειάρχη Έργων Θανάση Μαυρομμάτη, του προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Παναγιώτη Τσιχριτζή και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Στυλιανού Μπλέτσα Αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, του Δ.Σ του Λιμενικού Ταμείου, εκπροσώπων συλλόγων, φορέων, επιχειρηματιών και πολιτών.

Μέχρι τώρα δεν είχε γίνει κάποια ενέργεια για έναν συνολικό σχεδιασμό που να αφορά το λιμάνι, οπότε αυτή η κίνηση προκάλεσε το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας, τόσο προς την θετική, όσο και προς την αρνητική κατεύθυνση. Την αρχική τοποθέτηση έκανε ο Δήμαρχος, ο οποίος υπογράμμισε ότι, αυτές οι μελέτες σε συνδυασμό με τους τεχνικούς συμβούλους που καλούνται να διαχειριστούν την πορεία τους αποτελούν προϋπόθεση για την εκτέλεση έργων στις λιμενικές μας υποδομές και την εφαρμογή του masterplan (Προγραμματικό Σχέδιο Ανάπτυξης) ανοίγοντας έτσι νέους ορίζοντες σε ότι αφορά την αξιοποίηση του θαλάσσιου μετώπου και την περαιτέρω σύνδεση του Λιμένα με τον οικιστικό ιστό και το οδικό δίκτυο με σκοπό την αντιμετώπιση των υφιστάμενων και μελλοντικών αναγκών του. Πέρα από την ανάγκη για αναβάθμιση της περιοχής, το έργο στοχεύει και σε πολλούς άλλους τομείς, όπως αυτόν της ανάπτυξης της τοπικής αγοράς, την προσέλκυση τουριστών κ.α.,

Σύμφωνα με τον κ. Λύρο, το λιμάνι σήμερα είναι έτσι όπως το έφτιαξε ο αείμνηστος Δήμαρχος Χρήστος Ευαγγελάτος. Η νέα του μορφή έρχεται να υπηρετήσει μια προοπτική με στόχευση στο μέλλον, θα υλοποιηθεί σταδιακά και μπορεί να χρηματοδοτηθεί από διάφορες πηγές όπως είναι το ΕΣΠΑ 2021 – 2027, το Ταμείο Ανάκαμψης, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και άλλα που θα προκύψουν, Ευρωπαϊκά και μη.

Όπως ανέφερε ο κ. Λύρος, προτεραιότητα αποτέλεσε το Αλιευτικό Καταφύγιο, γι’ αυτό και οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει αρκετά.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στις Βρυξέλλες η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Για την 5η ευρωπαϊκή εκδήλωση ποιότητας και προέλευσης προϊόντων της Ένωσης AREPO Στην «5η Ευρωπαϊκή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *