Πέμπτη , 1 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Τσίπρας, βγάζει το κόμμα του στον δρόμο, επενδύοντας στη «λαϊκή αντίσταση»

Την κινητοποίηση ολόκληρου του κομματικού μηχανισμού, από σήμερα μέχρι και την ημερομηνία διεξαγωγής των εθνικών εκλογών επιθυμεί ο Αλέξης Τσίπρας, που βγάζει ουσιαστικά το κόμμα του στον δρόμο, επενδύοντας στη «λαϊκή αντίσταση» απέναντι στις πολιτικές φτωχοποίησης -όπως τις χαρακτηρίζουν- που εφαρμόζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πριν το 2015, οπότε και ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στην εξουσία, για μια ολόκληρη τετραετία, η κοινωνία «έβραζε» εξαιτίας των μνημονίων. Οι κινητοποιήσεις των πολιτών ήταν συνεχείς, ενώ υπήρξαν μικρές και μεγάλες μάχες, που έδιναν το στίγμα της επερχόμενης πολιτικής αλλαγής.

Παρά το γεγονός ότι η ακρίβεια καλπάζει και με δεδομένη τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά, σήμερα δεν υπάρχει ανάλογο αγωνιστικό κλίμα. Και αυτό το καταλαβαίνουν πλήρως στην Κουμουνδούρου. Επομένως, σε καμία περίπτωση δεν αναζητούν μια επανάληψη τις περιόδου 2010-2014.

Αυτό που επιζητούν και αντιλαμβάνονται ότι είναι εφικτό, είναι η αντίδραση των πολιτών, με τη δημιουργία «μικρών εστιών αντίστασης», οι οποίες όμως θα συνδυαστούν με την ενημέρωση των ψηφοφόρων για το εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και τέτοιες δυνατότητες υπάρχουν. Η ακρίβεια, η απουσία συλλογικών συμβάσεων, οι χαμηλοί μισθοί, η ένταση στην Παιδεία και η αναίτια αστυνομική καταστολή σε χώρους εργασίας και στους δρόμους, συσσωρεύουν την κοινωνική οργή. Το θέμα είναι το κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε θέση να παρέμβει δραστικά και να μετατρέψει την οργή σε ρεύμα υπέρ.

«Απέναντι σε αυτή την επιλογή Μητσοτάκη να κερδίσει χρόνο, οφείλουμε να επαγρυπνούμε αλλά οφείλουμε και να αξιοποιήσουμε το χρόνο αυτό (…) Για να οργανώσουμε τις κοινωνικές αντιστάσεις στη βαρβαρότητα των κυβερνητικών επιλογών. Να μετατρέψουμε την απόγνωση σε αγώνα, την οργή σε ελπίδα αλλαγής», είπε χθες, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έδωσε το στίγμα. Κάλεσε τα στελέχη του κόμματος του να βρίσκονται εκεί που τους χρειάζεται η κοινωνία. Σε αυτή την προσπάθεια που θα καταβάλει η Κουμουνδούρου, ημερομηνία-ορόσημο αποτελεί η 9η Νοεμβρίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει τα συνδικάτα ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Η επιτυχία της θα είναι σίγουρα ένα μήνυμα εναντίον της κυβέρνησης, αλλά και μια πρώτη ένδειξη ότι οι πολίτες δεν θα δεχθούν αδιαμαρτύρητα το ότι θα ζήσουν χειμώνα ανάλογο με εκείνο του 1942, όπως έχουν δηλώσει κυβερνητικά στελέχη.

Πηγή

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Πλάτανος ένα γραφικό ορεινό χωριό στην Αρκαδία, αμφιθεατρικά χτισμένο στις πλαγιές του Πάρνωνα

Πρόκειται για ένα γραφικό ορεινό χωριό στην Αρκαδία, αμφιθεατρικά χτισμένο στις πλαγιές του Πάρνωνα σε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *